Suroviny:

350 g dlouhozrnné bílé rýže

350 g pokrájeného kuřecího masa z prsíček nebo ze stehýnek, bez kostí a kůže 150 g fazolových klíčků 1 lžička kurkumy 2 lžíce slunečnicového oleje 1 červená paprika, zbavená semínek a pokrájená 1 zelená chilli paprička, zbavená semínek a nadrobno nasekaná 1 středně velká cibule, nahrubo nastrouhaná 6 pokrájených jarních cibulek (šalotek) plus další na ozdobení 2 lžíce sójové omáčky sůl

Návod:

Rýži s kurkumou dejte vařit do velkého hrnce s mírně osolenou vodou, dokud zrnka nezměknou, to znamená asi 10 minut. Důkladně rýži proceďte a papírovým ubrouskem vytlačte zbývající vodu. Ve velkém předehřátém woku nebo pánvi na smažení rozehřejte olej. Vložte do woku na nudličky pokrájené kuřecí maso a na prudkém plameni smažte do zlatova. Přidejte pokrájenou papriku a zelenou chilli papričku a smažte další 2-3 minuty. Přidávejte po částech vařenou rýži a dobře ji promíchejte se zbytkem ingrediencí, aby se vše dobře spojilo a zrnka rýže nebyla slepená k sobě. Přidejte mrkev, fazolové klíčky a jarní cibulky (šalotky) a smažte na prudkém plameni další 2 minuty. Polijte obsah woku sójovou omáčkou a dobře promíchejte. Přemístěte hotový pokrm na teplou servírovací mísu, a chcete-li, ozdobte další jarní cibulkou (šalotkou).