Dujiangyan Zhongshuge se nachází v provincii Sichuan a může se pochlubit točitými schodišti, zakřivenými oblouky a strategicky umístěnými zrcadly. Tyto architektonické prvky vytvářejí fungující prostorovou iluzi.

Dvoupatrové knihkupectví působí jako katedrála. Zrcadlové stropy a lesklé černé dlaždice odrážející regály s knihami vytvářejí optický klam, který pomocí odrazu efektivně rozšiřuje prostor.

Při vstupu do knihkupectví se zákazníci setkají s jedinečnými knihovnami v barvě přírodního ořechu a ve tvaru písmene C, které vytvářejí místo pro soukromí. Regály s knihami vystupují z prostoru k přilehlým sloupům a nápaditě upoutávají zvědavost čtenářů a navádějí je na další cestu.

V prvním patře obchodu se nachází kavárna a hravý dětský koutek s bambusovými knihovnami vyzdobenými pandami. Hromady barevných polštářků poskytují malým čtenářům pohodlná místa ke čtení. Balkon druhého patra je plný míst k sezení, kde si zákazníci mohou prohlížet vybrané knihy, pracovat nebo se scházet. Každý prostor byl pečlivě promyšlen tak, aby přispěl k celkovému zážitku.

Když vyjdete po schodech nahoru, regály nabídnou v dostupné vzdálenosti řadu knih. Ostatní místa, kam zákazníci nemohou dosáhnout, jsou vyzdobena fólií potištěnou knihami. Zdá se tedy, že knihy sahají od podlahy až ke stropu.

Další klíčovou součástí návrhu bylo osvětlení. Na každé polici jsou umístěné světelné pásy, které vytvářejí skvělý efekt a zároveň vykreslují obrysy jednotlivých vrstev. Police tak působí přehledněji.