Se špinavými spárami můžete koupelnu drhnout, jak chcete, ale výsledek nebude nikdy dokonalý. Věřte tomu nebo ne, čištění spár může zabrat i jen pár minut, tak hurá na to!

Co všechno obnáší úklid koupelny? Mrkněte a nezapomeňte na žádný detail:

Zdroj: Youtube

Ocet a jedlá soda: zázračná kombinace!

Jak uvádí Hobby.instory.cz, pro méně znečištěné spáry postačí jednoduché vyčištění s pomocí octa a následně pasty z jedlé sody. Smíchejte trošičku octa s balíčkem jedlé sody, konzistencí by směs měla připomínat pastu. Připravte se na to, že nejnáročnější část bude postupné propracování se spárami, je jich víc, než se může zdát. Tento úkol chce trpělivost a preciznost.

Naneste na ně pastu, nechte chvíli působit a poté setřete hadrem nebo drátěnkou. V případě potřeby postup opakujte.

Bělicí pero je záchranář pro zoufalé případy

Pro případ, že běžné čištění nebude dostačující, sáhněte po speciálních bělicích přípravcích na spáry. Nemějte obavy z poškození kachliček, to by se nemělo stát. Pokud chcete ale jistotu, vyzkoušejte přípravek nejprve na skrytém místě, abyste se ujistili, že vše proběhne v pořádku. Po aplikaci budou spáry vypadat jako nové a vaše koupelna získá svůj původní lesk.

Poslední krok k úspěchu

Důkladné vyčištění spár není všechno. Pokud nechcete, aby byly za pár dnů zase špinavé, musíte je ochránit. Jak? Aplikujte na ně impregnaci nebo speciální ochranný prostředek, který zamezí usazování špíny. Tak a máme hotovo. Čištění kachliček zase až za rok. A nezapomeňte se pochválit za dobře odvedenou práci!

Zdroj: hobby.instory.cz, action.com