Asi většina z nás má ráda uklizený domov. To ale nemusí vůbec znamenat, že nutně milujeme úklid. Vnímáme ho často jen jako nutnost, která je prostě třeba udělat, aby doma bylo hezky a čisto, abychom se čas od času mohli podívat skrz čistá okna, zbavili se psích či kočičích chlupů nebo vyčistili sedačky od drobků a upatlaných dětských rukou.

Někteří lidé ale považují uklízení za svůj koníček, relaxaci a vyžívají se v něm. Nebo úklid také úplně nemilují, ale jsou jím posedlí, protože představa povalujících se chuchvalců zvířecích chlupů, drobků na sedačce či na zemi nebo trochu ukápnuté šťávy na podlaze je přímo děsí. Vyznají se ve všech značkách úklidových prostředků a používají mnoho různých spotřebičů a pomocníků. Pod stromečkem proto jistě ocení některé pomůcky, se kterými je úklid může ještě víc bavit či se pro ně stane ještě jednodušším.

Mytí oken – s roboty je to hračka

Podle statistik je uklízení obecně vnímáno jako nejneoblíbenější domácí práce. Mnoho lidí ji nemá rádo také kvůli strachu z výšek. Někdo ji naopak miluje, ale jistě by uvítal možnost si tuto těžkou práci zjednodušit. Věděli jste například, že na trhu již dnes existují speciální roboty, které vám okna umyjí téměř samy? Není to sice nejlevnější investice, ale rozhodně se vyplatí zejména tam, kde máte oken hodně, nebo jsou velká, jako například v rodinných domech.

Tyto robotické čističe zvládnou nejen okna, ale všechny rovné skleněné povrchy, takže např. i zrcadla nebo prosklená zábradlí u schodiště. Takže pak stačí už jen otřít rámy a máte hotovo!

Chytré vysavače zjednoduší úklid!

Někdo si u luxování odpočine, jiný nadává na to, že se musí tahat s těžkým přístrojem, který se vám do spousty zákoutí nevejde. Skvělými pomocníky jsou proto robotické vysavače na koberce. Jsou fantastické, protože se vejdou například i pod postel, takže se nemusíte neustále ohýbat, zvládnou zajet i do různých koutů a dají se pohodlně nastavit, takže se spustí například, když jste ještě v práci, vyluxují a samy se vrátí do nabíjecího nástavce. Kromě toho ty chytřejší a modernější jsou poměrně nehlučné, takže nevyděsí ani vaše domácí mazlíčky nebo malé děti.

Na pevné podlahy jedině parní mopy!

Tyto speciální ruční mopy, jinak označované jako tyčové, jsou mnohostranní pomocníci do domácnosti. Ocení je nejen uklízecí nadšenci, ale i ostatní, protože vytírání s nimi bude mnohem jednodušší, a dokonce zábavnější. Vejdete se s nimi v podstatě kamkoli a mívají několik vyměnitelných nástavců. Některé z nich jsou kombinované, takže s nimi můžete i umývat okna, pokud sundáte hlavní tělo mopu z tyče a použijete speciální napařovací nástavec.

Mytí koupelny nebylo nikdy lehčí

S nástavci od parních mopů můžete také pohodlně umývat povrchy, jako jsou dlaždičky v koupelně, vany a sprchové kouty, keramické podlahy. V přístroji vzniklá pára je totiž velmi účinná díky teplotě a také síle, se kterou ji přístroj vytryskuje ven.

Kromě mopů však můžete používat speciální parní čističe na okna a keramické povrchy. Jejich obrovskou výhodou je zejména jejich nízká hmotnost, takže je ocení každý, kdo nechce manipulovat s těžkými přístroji, tzn. například starší lidé.

Pokud jste se rozhodli pro svého partnera či partnerku, ale také možná pro své rodiče některý z chytrých dárků koupit, jistě sklidíte velkou pochvalu a ocenění.