Znáte epsomskou sůl? V dnešní době ji koupíte velmi snadno v drogerii nebo na internetu. Epsomská sůl obsahuje hořčík, který pomáhá uvolnit svalové napětí a zmírnit bolest. Je také účinná při léčbě akné a zánětů pokožky, celkově pokožku zjemní a zvláční.

Další v řadě jsou ovocné kyseliny

Ovocné kyseliny, jako je kyselina citronová a kyselina jablečná, jsou přirozené exfolianty, které pomáhají odstranit odumřelé kožní buňky a zanechávají pokožku jemnou a hladkou. Přidejte pár kapek do koupele a užijte si dokonalou relaxační koupel.

Ovesná koupel?

Ovesné vločky jsou skvělé pro péči o pokožku, protože obsahují velké množství vlákniny a aminokyselin. Ovesné koupele jsou vhodné nejen pro dospělé, ale za určitých podmínek i pro děti a miminka. Jsou vhodné pro všechny typy pleti, zejména pro citlivou pokožku.

Jak na ni? Chcete-li si připravit ovesnou koupel, budete potřebovat jen ovesné vločky, vodu a vanu. Můžete použít celé ovesné vločky nebo je rozemlít na mouku. Množství závisí na velikosti vaší vany. Obecně se doporučuje použít asi 1-2 šálky ovesných vloček. Napusťte si vanu teplou vodou a přidejte ovesné vločky. Můžete také přidat několik kapek esenciálního oleje. Ve vodě relaxujte 20-30 minut. Po ovesné koupeli je důležité pokožku opláchnout teplou vodou a vysušit ji ručníkem.

Další možností je med nebo ořechové máslo

Přidejte pár lžic medu nebo ořechového másla do vany s teplou vodou a nechte rozpustit. Med je přirozený hydratační prostředek a může být užitečný při léčbě suché a poškozené pokožky. Ořechové máslo je zase bohaté na vitaminy a minerály a je vynikající pro hydrataci pokožky.

Zdroj: zdravi.cz, prozeny.cz