Především si z Campari namixujeme výborné, chuť povzbuzující aperitivy, ale také osvěžující nápoje, které si můžeme připravit kdykoliv, nezávisle na jídle. Campari Bitter je kořeněné víno hořké chuti – tento věhlasný, silně nahořklý aperitiv pochází z produkce italské firmy Campari. Campari Bitter se dobře mixuje a snáší se s mnoha dalšími složkami koktajlů, o čemž nás mohou přesvědčit dnešní recepty, které nabízíme k vyzkoušení. Campari Bitter se nemá kombinovat s citronem; pomeranč chuťové kombinaci naopak nevadí. Takže nápoje nezdobíme plátkem citronu, ale zásadně pomeranče, nepřidáváme také nikdy citronovou šťávu. Výsledné koktajly jsou kvůli hořké chuti bitteru předurčeny k tomu, abychom je nabídli především jako aperitiv. V receptech je uváděn sladký červený vermut – nejčastěji se používá Martini Rosso nebo Cinzano Rosso. Campari Highball Na jednu porci potřebujeme: 6 cl Campari Bitteru, led a sodu. Do tumbleru o obsahu 25 cl dáme dvě kostky ledu, přilijeme Campari Bitter a dolijeme sodou. Lehce zamícháme. Garibaldi Na jednu porci si připravíme: 20 cl čerstvé pomerančové šťávy nebo 100% džusu, 10 cl Campari Bitteru, půlkolečko sladkého menšího pomeranče, kostky ledu. Koktajl připravíme rovnou ve sklence (nejlépe vyšší sklenka typu high ball, nebo i old fashioned). Naplníme sklenku do dvou třetin ledem, přidáme pomerančový džus a dolijeme uvedené množství Campari. Zamícháme a ozdobíme půlkou kolečka pomeranče. Campari soda Velmi jednoduché, rychlé a dobré: ve sklence smícháme 2 díly Campari Bitteru s jedním dílem sodovky. Ozdobíme kouskem pomeranče. Negroni Na jednu porci tohoto tmavšího načervenalého koktajlu potřebujeme: 3 cl Campari Bitteru, 3 cl ginu, 3 cl sladkého červeného (rosso) vermutu, půlkolečko pomeranče. Použijeme sklenku typu old fashioned, kterou podáváme na koktajlovém ubrousku s míchátkem. Sklenku naplníme ledem do dvou třetin, nebo alespoň do poloviny. Přilijeme gin, vermut a Campari a ozdobíme pomerančem – půlkolečko vložíme do koktajlu nebo zavěsíme přes okraj sklenky. -ag-