Podle zatím dostupných zpráv stojí za prodejem luxusního bytu fanoušci slavného Ronalda, kterým došla trpělivost a na fotbalistu udeřili kvůli jeho vazbám či přátelským stykům s bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Po neúspěšných volbách a zejména po útoku na Capitol, kterého se dopustili někteří prezidentovi příznivci, ztratil Donald Trump na oblibě u mnoha obyvatel. Proto fanoušci Juventusu fotbalistu vyzvali, aby se nemovitosti o rozloze 250 metrů čtverečních vzdal. Vznikla dokonce petice, ve které fanoušci mimo jiné uvádějí, že „prominentní celebrity jako Ronaldo mají povinnost zaujmout jasné stanovisko,“ a chtějí, aby se od bývalého prezidenta po všech stránkách distancoval.

36letý fotbalista koupil byt v roce 2015 za cenu 18,5 milionu dolarů. Nyní se rozhodl nemovitosti vzdát. Nabídl ji k prodeji původně za cenu 9 milionů dolarů, ale bohužel zřejmě kvůli neoblíbenosti prezidenta Trumpa a také samozřejmě vzhledem k pandemii covidu se nenašel zájemce. Nyní šel s cenou dolů až na 7,75 milionu dolarů.

Nemovitost se nachází na 721 Fifth Avenue, tedy ve skvělé lokalitě. Částka je sice velkým propadem, nicméně Ronalda to příliš trápit nemusí, protože v loňském roce se stal „prvním aktivním sportovcem sportovního týmu, jehož kariérní výdělky přesáhly hodnotu přes miliardu dolarů,“ napsal časopis Forbes. Pětinásobný hráč roku FIFA vydělá v průměru 64 milionů dolarů ročně podle své smlouvy s italským klubem, jejíž platnost vyprší v roce 2022.

Byt se 3 ložnicemi a 3,5 koupelnami se může pochlubit panoramatickým výhledem na Central Park, Empire State Building a celé město. Na první pohled v bytě zaujmou luxusní podlahy, které jsou ve stylu zámku Versailles. Hlavní ložnice má elegantní mramorovou vlastní koupelnu, samostatnou sprchu a prostornou šatnu. Obyvatelé si také mohou užívat různých výhod, jako například vlastního soukromého vchodu, fitness centra, 24hodinové recepce s ostrahou a soukromé restaurace. Prostředí tohoto nádherného bytu prý inspirovalo E. L. Jamesovou, autorku trilogie „50 odstínů šedi“.