Cymbidium, Dianthus, Anthurium: Celé dílo vyniká barevnými akcenty a nápaditým použitím květů.Připravíme si něco na zub, nachladíme šampaňské a stylově si to doma vyzdobíme. A čím? Květinami.

Poslední noc roku 2008 by neměla postrádat humor, fantazii, moment překvapení a špetku napětí. A toto vše květinami jednoduše vykouzlíme. Kus oděvu se v kytici může stát úchvatným designérským prvkem, který z ní vytvoří pohádkový předmět.

Co se bude hodit

Květinou, která jednoznačně vévodí mezi všemi, je orchidej Cymbidium. Svým extravagantním, fantaskním tvarem je sama o sobě jako z pohádky a pro slavnostní příležitost je naprosto ideální. Dále se bude hodit karafiát (Dianthus), jehož zašpičatělé okvětní plátky příjemně kontrastují s výraznými tvary orchideje Cymbidium, luxusně vypadající anturie (Anthurium), drobné romantické květy šater (Gypsophila) a limonka (Limonium). Případně můžeme aranžmá doplnit eustomou, jednou z nejromantičtějších květin.

V interiéru i v květinových aranžmá převládá bílá barva, které v zimních aranžmá dáme hlavní roli. Můžeme přidat tlumené přírodní tóny v kombinaci s růžovou, nachovou a přirozenými odstíny zelené. Aranžmá doplníme dekorativními, ale i běžnými materiály, jako například sklem, porcelánem, krajkou nebo tylem.Cymbidium, Eustoma, Dianthus: Váza, kterou jako by obrůstaly kořeny, vyvolává tajemný a pohádkový dojem. Atmosféru ztichlé zimní krajiny umocníme použitím bílých větviček.

Fantazii se meze nekladou. Mnohdy stačí jen málo a výsledek je dokonalý. Silvestrovský stůl prohýbající se pod všemožnými delikatesami tak například můžeme jednoduše a rychle ozvláštnit květy bílé anturie a cymbidia, které dáme do bílého šálku s výrazným ouškem. Efektně bude vypadat klas cymbidia ve vyšší, jednobarevné váze mezi na bílo nastříkanými větvičkami. Nejen že takové aranžmá budeme mít rychle připravené, ale budeme se z něho moci těšit ještě dlouho po silvestrovské noci.

-td-Foto: Holandská květinářská kancelář