V bytových podmínkách často nelze instalovat plnohodnotný krb. Způsobuje totiž velké zatížení podlah a ani jeho údržba není snadná. Nebezpečný je také otevřený plamen, protože ohrožuje nejen vás, ale i ostatní obyvatele bytového domu. Pokud si ale i přesto chcete dopřát atmosféru hořícího krbu, pořiďte si dekorativní krb. Existují tři hlavní typy - elektrický, plynový a bio krb.

Elektrický krb

Elektrické krby nepotřebují údržbu, přikládání dřeva ani složité čištění. Jde pouze o imitaci skutečných kamen. Jsou velmi jednoduché na instalaci, kterou zvládnete sami. Výhodou je to, že se jedná o velmi bezpečný spotřebič, který lze použít kdekoliv.

Aktuálně se na našem trhu nachází spousta elektrických krbů, které prakticky nerozeznáte od klasických kamen. Můžete si vybrat elektrický krb na zeď, volně stojící elektrické krby nebo i krbovou vložku. Některé elektrické krby mají i funkci výhřevu.

Plynový krb

Plynové krby mají skutečný plamen a slouží k dodatečnému vytápění místnosti. Nejsou ale nejlevnější, protože ony samy a jejich instalace je plná vysokých nákladů. Takové modely je vhodné instalovat do bytů, kde je dodáváno ústřední plynové topení. Největší výhodou krbu na plyn je jeho nenáročnost na provoz a údržbu. Krb zapálíte pomocí dálkového ovladače a topíte. Můžete si dokonce regulovat intenzitu a žár plamenů.

Bio krb

Krb na biolíh se v posledních letech stal skutečným módním trendem. Nenapodobuje plamen, ale vydává skutečný oheň. Spalovací proces není doprovázen uvolňováním zápachu, kouře a sazí, to znamená, že do vzduchu nejsou uvolňovány žádné vedlejší zplodiny.

Bio krby lze velmi snadno instalovat. Nepotřebujete k tomu žádné povolení, kominíka ani žádného jiného specialistu. Za zhruba 15 minut můžete přenést krb z obýváku třeba do ložnice a pozorovat plameny z postele.