Hlavním tématem letošního Living Fora, na kterém bude přednášet osm zahraničních odborníků a stejný počet z Česka, je Dialog komfortu s askezí. Kongres zakončí vyhlášení soutěže Interiér roku 2021, do které se přihlásilo úžasných dvě stě projektů (včetně toho, který vidíte na úvodní fotografii od Atelieru Kunc Architects).

Zaujalo nás

Ze zahraničních hostů zdůrazněme účast Boryse Dorogova, který reprezentuje ukrajinské architektonické studio Balbek Bureau. Právě tohle studio navrhlo unikátní projekt modulárních měst pro uprchlíky z Ukrajiny. Z Londýna se do Prahy vydá architekt Alan Crawford, další zahraniční odborníci dorazí ze Španělska, Holandska či Itálie. Z našich zástupců zmiňme například designérské duo Roman Vrtiška a Vladimír Žák, kteří si ke svým mnoha oceněním před několika týdny připsali další, absolutní vítězství v soutěži Czech Grand Design 2021.

Stylový začátek a překvapení na závěr

Samotný kongres začne v 10.30 hodin, ale vyplatí se přijít o půlhodinku dříve kvůli výstavě plastik Jaroslava Róny. Celý den uzavře slavnostní vyhlášení sedmého ročníku soutěže Interiér roku 2021. Zatímco na vítěze jednotlivých kategorií i absolutního vítěze si ještě musíme několik dnů počkat, ceny pro ty nejlepší můžeme fotograficky prozradit už teď. Navrhl je Václav Mlynář, designér a kreativní ředitel sklárny Bomma.

Zdroj: VLM

Kdy: 26. 4. od 10 do 19 hodin
Kde: v Centru současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7
Více se dozvíte: na www.interierroku.cz