Představovat Designblok více snad už není třeba, jako každý rok vás čekají novinky v oblasti nábytku, bytových doplňků, ale třeba i rozměrnější zařízení typu interiérové dveře či vířivka, nechybí ani móda a šperky.

Kam vyrazit

Ústředním tématem letošního ročníku je les jako zdroj života, materiálů a nekonečné inspirace. V les se také promění hlavní prostor festivalu Designérie, najdete ho jako obvykle v Gabriel Loci, což je areál bývalého kláštera na Praze 5. Gabriel Loci spolu s Uměleckoprůmyslovým museem na Praze 1 se také stanou hlavními výstavními místy. V rámci festivalu se po celé Praze otevře rovněž řada showroomů, prodejen a ateliérů.

Další akce

Součástí festivalu je celá řada výstav. Jedna z nich se pokloní práci ukrajinských designérů a značek. Další se orientuje na novou vlnu českého porcelánu, jiná mapuje české rodinné firmy (například Brokis, Dílna Šesták, USSPA, Vasky, Wuders...). Zajímavý zážitek slibuje proslulá sbírka skla sběratele a mecenáše Vojtěcha Lanny mladšího, která se prolne s tvorbou současných designérů. A ani letos nebude chybět Diploma Selection, mezinárodní soutěž diplomových prací v oblasti produktového a módního designu.

Součástí festivalu je také řada přednášek a diskusí a módních přehlídek.

Telegraficky

  • Designblok vás zve na setkání se 178 vystavujícími subjekty.
  • Potrvá od 5. do 9. října, od 10. do 21. hodiny.
  • Detailní program a praktické informace najdete zde.

Zdroj: designblok.cz