Aran Cucine – Oasi

Pro firmu Aran Cucine navrhlo designérské studio Boeri Architetti kuchyni, která se přitahuje k modernímu trendu zdravého života, ekologie apod. Jde o samostatně stojící obdélníkový ostrůvek se zaoblenými rohy, který je zvenčí obložen recyklovaným dřevem, horní deska je však z bílého corianu. Součástí desky je i prostor pro truhlík, kde mohou být pěstovány bylinky, které tak jsou připraveny okamžitě ke spotřebě. Zajímavostí je výsuvná boční deska, ze které se stane snadno doplňkový pracovní prostor nebo jídelní stolek.


Diego Revollo – Colorful apartment

Součástí nového interiéru jednoho apartmánu v brazilském São Paulu je i maličká kuchyně. Je přisazena k obývacímu pokoji a jídelnímu stolu a hlavně je schována za skládacími dveřmi. Je to zajímavý prvek, protože na opačné straně místnosti jsou stejné dveře, které oddělují další prostory bytu. Možná si budete říkat, že na apartmán o 180 m² je to opravdu miniaturní kuchyně, ale je třeba dodat, že jde jen o jakýsi obslužný bar, pokud se sejde společnost. Můžou se tu připravovat tapas, pití apod., ale hlavní kuchyně je skryta ve své vlastní místnosti.


Rastelli – Villani house

Scénografka a designérka Erica Briani Pereyra se rozhodla zrekonstruovat byt v domě z roku 1900 ve Florencii. Protože má ráda moderní design a Le Corbusiera, chtěla, aby její byt reflektoval tuto vášeň. Firma Rastelli jí navrhla velmi moderní a barevnou kuchyni, která se vyžívá v ostrých liniích. Přesně střižené horizontální linie narušuje jediný kruh na dvířkách trouby. Zajímavé je, že barevné schéma se promítá i na podlahu nebo na stěny bytu, kde se ale začíná prolínat s vybavením bytu, které zase reflektuje historii domu.


Falmec – Light

Jen drobnost, ale zato oceněná. Firma Falmec získala za své ostrůvkové osvětlovací těleso s kuchyňským filtračním odsavačem par Light cenu za design. A ne ledajakou. Jde o Iconic Award 2022, což je cena německých odborníků na design, která se uděluje už více než šedesát let. Mezinárodní porota ocenila jednoduchost designu ve spojení s nejmodernější technologií odsávání a filtrace Multi Air, která využívá několik menších motorů pro lepší odsávání při sníženém hluku.