Ostatně většina dětí, zejména těch nejmenších, si stejně nehraje ve svém pokoji, ale tam, kde jsou jejich rodiče. Tedy v obývacím pokoji nebo kuchyni. Zpestříte-li je dětskými designovkami, dáváte najevo, že vám estetické cítění dětí není lhostejné. Navíc domov dostane šmrnc, který nebude prvoplánový.

Jak by měl vypadat design pro děti:

  1. Vkusný. To, že je to pro děti, ještě neznamená, že to může být nehezké.
  2. Hravý a nápaditý. Měl by rozvíjet fantazii dětí.
  3. Bezpečný.
  4. Pestrobarevný.

Na jedné hromadě

Nejjednodušším způsobem, jak zpestřit obytné prostory, je pořídit zmenšeninu některé z designových ikon. Může to být například proslulé křeslo Barcelona od designéra Mies van der Rohe, Egg od Arne Jacobsena nebo Panton chair, Diamond chair a mnoho dalších. Vedle těchto klasických už desítky let prověřených ikon designu se zabydlely v našich domovech nejrůznější sedátka a puffy, která děti využívají nejen k sezení, ale k dalším hrám. Mezi nejznámější patří plastový pes Puppy a kočka Julian od firmy Magis, slon od návrhářů Eamsových pro Vitru.

Design pro děti

Dětské teritorium

Zatímco do společných prostor jsme dovolili několik designových ikon, dětský pokoj můžeme zaplavit nejrůznějšími i třeba infantilními prvky. Dětem se to bude líbit. A tak svítit mohou oblíbené postavičky z pohádek, deska stolu může být pomalovaná. Dětské vzory mohou být i na koberci, sedátkách a židličkách. V dětském pokoji nevadí přemíra pestrých barev, které podle psychologů aktivují mysl a přátelské budou rovněž veselé tvary, které nábytku pro nejmenší sluší.