Letošní Designblok se odehraje zejména v objektech Gabriel Loci v Holečkově ulici, v Uměleckoprůmyslovém museu na Starém Městě a dále po celé Praze. Hlavní bod, Designérie v Gabriel Loci, se promění v DIY prostor pod taktovkou designérského dua Herrmann&Coufal. V Designérii se každý den, tedy od 6. do 10. října, uskuteční workshopy právě pod vedením tohoto dua, takže třeba i vy si vyrobíte a domů odnesete lampu Tension (vstupenky na worskhopy je třeba zakoupit zvlášť).

Na co se můžete těšit

Letošního ročníku se účastní přes 200 českých a zahraničních vystavovatelů, nabízíme vám malou ochutnávku.

  • Super kliky: Expozice firmy M&T prezentuje unikátní asymetrické kování UP&DOWN, autorem návrhu je opět dvojice Eduard Herrmann a Matěj Coufal. Kliky jsou variabilní, když se vám okoukají, můžete je otočit a dveře zase budou vypadat jinak. Vyrábí se z masivní mosazi v šesti variantách povrchu. Další novinku má "na svědomí“ Roman Ulich, hlavní designér M&T, který přichází s klikou MINIMAL 2.0, v jejíž horní ploše se nachází drobný mechanismus sloužící jako WC/koupelnový zámek.
  • Keramická umyvadla: Výrobce koupelnového vybavení RAVAK nás zaujal kolekcí tenkostěnných keramických umyvadel Yard s odkládací plochou, autorem návrhu je designérské duo Vrtiška & Žák. Originální je také prezentace umyvadel v kryptě Superstudia.
  • Jako na zámku: To nejlepší z oblasti koupelen představuje také Laufen CZ a věřte, že vás bude doslova přecházet zrak, jako na zámku. Nás nejvíce bavily matné povrchy a ikonický nábytek a doplňky z plastu v různých barvách, zejména z kolekce Kartell by Laufen.
  • Stůl je základ: Značka Ton představuje novou kolekci P.O.V., jež v reálu obsahuje více než 70 variant stolů na centrální podnoži, doplňují je stohovatelné stoličky. Ukázka nové kolekce je umístěná uvnitř zrcadlového kaleidoskopu. Na této kolekci TON spolupracoval s německým designérským duem kaschkasch. Všechny zmiňované prezentace najdete v Gabriel Loci.
  • Prostě papír: Náš poslední tip vás zve do UPM na Starém Městě. Expozici značky papelote vytvořilo studio Okolo, za kterým stojí Matěj Činčera a Jan Kloss, bavit vás bude zejména barevností. A také kreativitou nejen diářů a zápisníků. Mimo jiné doporučujeme omrknout Papírovou spižírnu – průvodce bezezbytkovým vařením.

Další informace prozradí www.designblok.cz. Nebo si přečtěte náš článek z minulého týdne, ve kterém najdete to nejdůležitější.