Kreativní studio MONUMENT Office ve spolupráci s designérem Václavem Mlynářem hledá neotřelé způsoby, jak prezentovat nejrůznější značky. A právě o pět z nich se postaralo na 24. ročníku přehlídky Designbloku.

Co se objevilo na Designbloku?

První z instalací patří automobilce Hyundai, další výrobci sedacího nábytku LD Seating, Eminente Bar, nemluvě o nábytku Kaplan a nábytkářské firmě Brezina.

Od levitujícího auta po hodiny na stole

Kreativní studio MONUMENT Office se zabývá tvorbou instalací a interiérů. Snaží se změnit způsob, jakým se značky tradičně prezentují. A stejně originální byla i pětice instalací na letošním Designbloku.

Výrobce automobilů Hyundai byl představen ve světelném tunelu – a to doslova. Návštěvníkům to umožnilo vidět z netradičních úhlů nový elektrický model IONIQ 6. Díky skvělému nasvícení automobil vypadá, že letí.

Výrobce křesel a židlí LD Seating se představil instalací zvanou Ekosystém. Vytvořil koncept, který vtáhne návštěvníky přímo do procesu výroby. Odpočinout si můžete v Eminente Baru, který je inspirovaný Kubou, odkud daný rum pochází.

Kaplan Nábytek měl vytvořenou kinetickou instalaci, která vzdává poctu času. Středobodem instalace jsou dřevěné hodiny Ora, které navrhl designér Václav Mlynář. Firma Brezina měla od designéra navržené nástěnné zrcadlo – nechybí vyzdvihnutí nových produktů – kulatého stolu a misky, židle a věšáku. Společným prvkem je masivní dřevo.

Zdroj: PIARISTI