V polovině listopadu byly v italském Milánu vyhlášeny výsledky designérské soutěže Artzept 2011, která nabízí mladým designérům neopakovatelnou možnost upozornit na svou tvorbu v mezinárodní konkurenci. Kromě tématu „Dóza na všechno a na nic“ (A box for everything and nothing) byl letošní, už osmý, ročník výjimečný také tím, že se na prvních třech místech umístili mladí čeští a slovenští designéři. Jako nejlepší exponát, který získal hlavní cenu 10000 €, vyhlásila odborná porota ve složení Bořek Šípek, Gordana Biba Markovic, Carlo Magnoli a Bendik Torvin černou krychli od Leony Matějkové z Prahy. Na druhém místě se umístila Luba Bakičová ze slovenské Dubnice nad Váhom, třetí místo pak obsadil exponát Marka Heina z Prahy.

Všechny soutěžní exponáty přihlášené do osmého ročníku soutěže Artzept musely splnit několik kritérií: rozměry (minimální rozměr byl 10 × 10 cm, maximální pak 30 × 30 cm), muselo se jednat o jedinečná díla, která jsou funkční, esteticky a umělecky provedena, a měla být šetrná k životnímu prostředí. Použitá technika a materiál – sklo, kov, plast, keramika aj. – byly plně ponechány na volbě designérů.

Soutěž Artzept, jež je pořádána pod záštitou společnosti Zepter International, nabízí jedinečnou šanci zazářit mladým talentovaným designérům, a to již od roku 2004. Založila ji filantropka, paní Madlena Zepter, čistě z úmyslu projevit a podpořit svou vášeň pro umění. Jejím cílem bylo a je podporovat kreativitu, podněcovat nové nápady.