Zvláště u rodinných domů, kde je schránka umístěna venku, bývá výhodné připlatit si za kvalitnější schránku. Precizní zpracování, odolnější materiály a lepší povrchová úprava se projeví v mnohonásobně delší životnosti schránky. Samozřejmostí je, že venkovní poštovní schránka musí odolávat vlivům počasí, proto je vhodné volit schránky z nerezové oceli, případně nerezavějící schránky s kvalitním lakem. Zajímavou alternativou jsou pak také plastové schránky, u kterých máte vždy stoprocentní jistotu, že nezrezaví.

Při výběru schránky je důležité, kolik pošty se do ní vejde. Pokud vám pošta nechodí příliš často, postačí menší, kompaktní schránka. Kdo naopak dostává hodně pošty, měl by vybírat z prostornějších schránek. Existují dokonce extra velká provedení schránek, do kterých se vejdou i menší ploché balíčky (např. knihy apod.) a které pojmou opravdu hodně zásilek. Jejich další výhodou je, že trvá dlouho je zaplnit, takže pokud odjedete na dovolenou, nemusíte se obávat přeplněné schránky, která by na první pohled upozorňovala případné zloděje, že jste delší dobu mimo domov.

Mnoho schránek se vyrábí se zarážkou dvířek, která zabraňuje tomu, aby pošta po otevření vypadla na zem. Tyto schránky pak lze pohodlně vybírat i jednou rukou. Některé poštovní schránky nabízejí praktické „vychytávky“ – například velké osvětlené domovní číslo, které je krásně vidět i za tmy. Tato schránka je vybavena solárním panelem pro nabíjení za dne a automatickým spínačem osvětlení při soumraku.

Pokud uvažujete o nové poštovní schránce, navštivte stránky www.klicovecentrum.cz anebo některou z kamenných prodejen KLÍČOVÉHO CENTRA. Najdete zde široký výběr různých modelů kvalitních poštovních schránek od německého výrobce BURG-WÄCHTER – jak schránky s klasickým nenápadným vzhledem, který zbytečně nepřitahuje pozornost vandalů, tak barevné a designové kousky, které jsou skvělým doplňkem k moderním stavbám i luxusním vilám.