Několik studií dokázalo, že sledování rybiček po běžných denních povinnostech dokáže snížit úroveň stresu, snížit krevní tlak a navodit pocit uvolnění a relaxu. Kromě všech zmiňovaných zdravotních výhod může být akvárium také krásným doplňkem, který na první pohled upoutá pozornost a váš byt zatraktivní.

Aby to bylo ještě trošku zajímavější, můžete si vybrat některé z trendových designových akvárií. V současnosti přicházejí opět do módy malá stolní akvária pro jednu rybičku, ale také větší akvária v různých netradičních verzích, jejichž design v sobě obsahuje špetku humoru.

Mezi zajímavé tipy na originální akvária patří například akvárium zabudované v umyvadle, v konferenčním stolku nebo ve staré televizi. Vtipně může působit akvárium zavěšené na stojanu stolní lampy nebo akvárium zkombinované s květináčem. Oblíbeným řešením je například také druhotné využití akvária jako vázy, nebo naopak vázy jako akvária.

Další tipy, jak vylepšit vaše domovy, najdete v článku Zapomeňte na vázu – luční kvítí dejte do kbelíku

Při výrobě akvária ovšem nezapomínejte na to, že rybičky, slimáci, medúzy a jiné potvůrky, které v něm můžete chovat, jsou živí tvorové, kteří mají určité nároky na svůj životní prostor. Typ akvária a jeho výbava by proto měla odpovídat konkrétnímu druhu rybičky, nebo jiného vodního živočicha, pro něhož se rozhodnete.

Zdroj: www.boredpanda.com

-les-