Pražské dětské hřiště Butky Park, které se dokončuje ve čtvrti Nové Butovice poblíž obchodního centra Galerie Butovice, se otevře už koncem května. Navrhli ho architekti z dánského ateliéru Monstrum, jejichž zábavní dětské parky baví malé i velké na mnoha místech světa.

Chcete se seznámit s ateliérem Monstrum? Tak se mrkněte na video:

Zdroj: Youtube

Z Dánska do Čech

Dánský ateliér Monstrum navrhuje a vyrábí dětská hřiště na míru každému místu. Někdy je v něm hodně zvířat, jindy hodně dalších zábavních prvků, včetně hradů. A jelikož Novým Butovicím říkají místní obyvatelé Butky, stačí změnit jedno písmeno a dostaneme se do ptačí říše (budky). Proto se pro pražský areál vymyslelo hřiště, ve kterém najdete tukana, pštrosa, samozřejmě i zmíněné budky a ještě ptačí vajíčka. Ovšem pozor, z místa, kde bude mlhoviště, na vás mají vykouknout hroši.

Praha se tak zařadí mezi mnoho dalších světových měst, včetně například New Yorku, Miami, Singapuru, Dubaje a jiných, kde už zábavní prvky od Monstrum mají. Některé realizace můžete vidět ve fotogalerii.

Nejen pro děti

Aby se v Butky Parku nenudili ani rodiče dětí a vůbec dospělí, najdete tu ještě víceúčelové hřiště nejen pro míčové hry, také místo na petanque, z dřívějška se zachovala dráha pro bruslaře. Ještě přibyl prostor pro pořádání koncertů a rovněž gastro koutky.

Zdroj: GB, Monstrum