Není to velký speciál, který by byl rekonstrukcemi a technickými radami nabitý od začátku až do konce. Každý rok prostě necháváme zaznít k rekonstrukcím hlavní dva technicko-stavební články. Pak je k tomu nějaká návštěva apod.
Stejně tak je to i letos. Zaměřili jsme se na zdění a komíny. Stavební inženýr Roman Brabec rozebral konstrukce domů v rámci jejich typů materiálů pro zdění. Na co se u starších staveb soustředit? Je vhodné použít na dozdívku výrazně lepší materiál, než je ten původní? A co vyzdění štítu? Kde najít problémy a typické nedostatky? Prostě jako obvykle článek nabitý opravdu technickými informacemi.

Druhý článek je o komínech. A to je opravdu hodně aktuální téma. S extrémním zdražováním energií se spousta lidí přesouvá zpátky ke kamnům. Jenže nepoužívaný komín nebo komín používaný jen na „dekorační vytápění“ nelze použít okamžitě na vysokovýkonná kamna. Rekonstrukce nebo alespoň úprava komínů je tak nutná.

A jakou tady máme zajímavou návštěvu? No jen se podívejte na následující obrázek a řekněte sami, jestli je to zajímavá rekonstrukce:

A dál?

Ani ostatní části časopisu nevypadají špatně. Ať vizuálně, tak i informačně. Tak kupříkladu v interiéru si popovídáme o mozaikách, jejichž oblíbenost nijak neuvadá. Naopak. Také tu máme článek o tom, jak má vypadat předsíň, najdete zde spousty inspirace, protože tahle místnost je často pro své rozměry jen těžko řešitelná.

V zahradní části se věnujeme vodním a bahenním rostlinám, což je jedno z témat, které jste si přáli. Jde o to, že stále více se lidé zajímají o zahradní jezírka a biotopy, které dokážou výrazně změnit charakter zahrady a i v nejslunečnějších dnech zlepšit pocitovou teplotu o několik stupňů.


Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také telefonicky na 272 015 015.