Diář v klasické papírové podobě stále frčí. Stačí si vybrat vhodnou velikost a nijak extra vás nezatíží, ani když ho budete nosit denně do práce. Pořád je přehlednější než ty elektronické, navíc pojme jak práci a povinnosti, tak i zábavu. A ještě slibuje digitální detox.

Vašemu tempu na míru

V záplavě spousty diářů vynikají motivační, a že se jich prodávají doslova mraky. Je skvělé, když vás bude diář ponoukat k lepším výkonům, ale i tady platí všeho s mírou. Někdy docela stačí připomenout si pár moudrých myšlenek, a čas od času se k nim vracet.

Pro hobíky

Další velkou skupinu představují tematické diáře. Třeba zrovna vám přijde vhod chalupářský, jiný zase dá přednost tomu, kde se více dozví o sběru léčivek, a hospodyňky patrně potěší "notes" nabitý recepty. Nebo byste snad více užili „korektorský“ diář? Ten vřele doporučujeme, s češtinou jsou mnohdy na štíru i Češi, zato angličtinu má mnoho z vás perfektní.

Fanoušci si užijí

Mnohé diáře vydávají také známé osobnosti, to už je ale více záležitost pro jejich fanoušky. V nich vyniká diář olympijského vítěze, judisty Lukáše Krpálka, už jen proto, že je to chlap (drtivá převaha tzv. hvězdných diářů je spojená s ženami). Kromě svého soukromí vám představí také pár užitečných cviků.

Více klidu do života

Vyberte si vhodnou velikost, typ vazby i kalendária. Až na výjimky mají týdenní diáře stejně řešené kalendárium, tedy dvoustránky zpravidla s plánem na celý týden, nebo dvoustránky s týdenním plánováním vlevo a prostorem na poznámky vpravo. Ale najdete i výjimky, u nichž je grafické řešení týdenního plánování opravdu pestré.

Pokud potřebujete mít diář stále u ruky, vyplatí se zvážit jeho hmotnost. Nám se osvědčila o něco menší velikost, než je A5. Většinou jsou diáře určené na konkrétní rok, chcete-li začít s poznámkami bez ohledu na čas, kupte si nedatovaný. A to, co vás upoutá na první pohled, tedy obálka, berte jako příjemný bonus, rozhoduje obsah. Stejně jako v životě.

V každém případě se díky papírovému diáři budete lépe soustředit na podstatné věci. Škrtat se v něm samozřejmě dá, ale věčně mazat a přepisovat termíny a povinnosti jako v elektronickém nejde, což je vlastně fajn.

Přejeme vám šťastný rok 2023!

Zdroj: Presco Group, Albi, Euromedia