Univerzální pravidlo na vybavení neexistuje. Nelze říct, že byste měli mít dostatečný odstup postele od stolu, abyste se tam mohli pohybovat a vešla se tam i židle. Každý pokoj je jinak velký a situovaný, takže ne všude to můžete splnit. Každá dívka má jiné koníčky, oblíbenou barvu, poslouchá jinou hudbu, má jiné kamarádky. Těžko vám budeme radit, abyste udělali pokojíček ve veselých barvách, když vaše dcera je „emo“ nebo poslouchá trash metal.

Takže jen několik základních rad:

  • Pokoj by měl mít samostatné zóny, které jsou opticky oddělené – spací, pracovní, úložnou.
  • Nad elegancí by měla vládnout ergonomie. Pokud budete mít krásnou židličku, ze které budou bolet záda, tak je to židlička nanic.
  • Pamatujte na dobré osvětlení. Celý pokoj může být zalit ambientním světlem, ale musíte počítat s tím, že na místech, kde se bude učit a číst, musí být výraznější zdroj světla.

TADY NAJDETE DVĚ FOTOGALERIE PO PATNÁCTI INSPIRATIVNÍCH FOTKÁCH DÍVČÍCH POKOJŮ:

  • Dívčí pokoj dělají hlavně doplňky. Základ může být klidně bílý. Bílou postel ale skvěle doplní barevný přehoz a polštářky. Bílou knihovnu vložené barevné vázičky, bílou zeď samolepka nebo obraz oblíbené skupiny. Tohle je velká výhoda dívčích pokojů. U chlapeckých to tak není.
  • Pokoj musí mít soukromí. Není nic horšího než místo, kde má dívka pocit, že je stále „šmírována“ rodiči, sourozenci. Zkuste vytvořit soukromý kout, kam není vidět ze dveří. Uvidíte, že to bude nejoblíbenější místo pokoje.
  • Dbejte na dostatek úložných prostor. Vždy jich je málo. Když si myslíte, že to stačí, vynásobte to ještě dvěma. Ale nepřehánějte to. Nepotřebné věci se neskladují.
  • Od barevných stěn se může odrazit celý pocit z pokoje. Nebojte se barev, ale nepřehánějte to s nimi. Pamatujte, že strop je většinou lepší bílý, a pokud je pokoj malý, barevná stěna jej ještě zmenší.