Jste kreativní a dáváte přednost originálním řešením před klasikou? Pak si začněte hrát s různými nápady, jejichž výsledkem bude vánoční stromek, jaký jste ještě neviděli. Nejen že popustíte uzdu své fantazii, ale navíc si užijete spoustu zábavy s rodinou.

Vánoční stromek z klacíků?

Originální vánoční stromeček můžete vyrobit z větví, které nasbíráte při své procházce lesem, a z provázku. Sbírejte větve různých délek a velikostí. Snažte se, aby byly v dobrém stavu. A co dál? Větve seřaďte pod sebe od největší po nejmenší. Je na vás, jak velké mezery mezi jednotlivými patry budete chtít. Výsledný stromeček pověste na zeď.

Vytvořit si ale můžete i trojrozměrný stromek, který zavěsíte ke stropu. V tomto případě tvořte z větví patra ve formě trojúhelníků, které zase pověsíte nad sebe. Přidejte vánoční světýlka a různé další ozdoby.

Stromeček z palet

Palety zažily svůj boom hlavně v oblasti nábytku. Věděli jste ale, že si z nich můžete vytvořit také originální vánoční stromeček? Ten můžete na paletu jednoduše namalovat, případně jej můžete z palet vyřezat. Nebo můžete vzít několik palet různých velikostí, do největší z nich uděláte uprostřed díru, umístíte do ní tyč a ostatní palety (od největší po nejmenší) na ni navléknete.

Zdroj: Youtube

Stromeček z kartonu

Pokud máte doma tolik krabic, že nevíte, co s nimi, můžete si z nich udělat slušivý stromek. Buď jej můžete na karton jednoduše namalovat. Nebo si opět můžete pohrát s nějakou zajímavější konstrukcí. Tak co, který zkusíte letos vy?

Zdroj: Hornbach