Imitace přírodních materiálů je v kurzu už řadu let, stále totiž chceme dostat domů aspoň kousek přírody a současně víme, že dekory na obkladech a dlažbách vydrží a snadno se udržují v čistotě. Co kromě těchto stálic bude pro letošní rok trendy? Nabízíme vám první ochutnávku, inspirujte se v naší fotogalerii.

Více sytých barev, výrazné dekory geometrické a také z rostlinné říše, retro, vintage i patina či metalické odlesky nebo imitace tapet se nedaly přehlédnout na podzimním veletrhu Cersaie, který udává trendy v segmentu keramických obkladů a dlažeb. Stejně tak jasně naznačil, že na výsluní se stále drží to, co je osvědčené: zejména věrné nápodoby mramoru, rovněž v nových odstínech. Dále je hodně v kurzu podlaha evokující beton, také baví mírnější trojrozměrné provedení obkládaček a zajímavé provedení méně tradičních tvarů. Nebo dekorů, které je evokují, typickým příkladem budiž hexagony.
Jednou z novinek je souhra obkladů i na koupelnovém nábytku, stačí si vybrat keramickou dlažbu a pak si nechat vyrobit třeba podumyvadlovou skříňku na míru svému projektu.