Upravená kuchařka

Zrcadlo rozhodně nepatří k obvyklému vybavení kuchyně. Hodit se ale může, představte si například tuhle situaci – pustíte se do přípravy slavnostní večeře o několika chodech, nebo začnete připravovat celou party. V kuchyni určitě strávíte i několik hodin. Budete míchat, krájet, mixovat, zavírat a otvírat a přitom ještě vítat příchozí hosty.

Logicky vám tedy jako hostiteli bude záležet na tom, aby vámi připravené lahůdky sklidily co největší úspěch a abyste vypadali. Zrcadlo pak bude vaším dobrým spojencem. Dohlédne na to, abyste neotvírali hostům třeba s moukou ve vlasech.

ČTĚTE TAKÉ:

Hrátky s prostorem

To, že zrcadla dokážou opticky zvětšit prostor, není žádná novinka. Víte ale, že mohou změnit také rozměry vaší postavy? Tentokrát opačným směrem. A to ne okamžitě, ale postupně.

Kdo si přeje zhubnout, ten by měl vybavit svou kuchyni několika skly, které budou odrážet, jak stoluje. Kdo se prý vidí při jídle, ten toho údajně méně sní.

Mezi oblíbené triky rovněž patří umístění zrcadla do lednice. Prý je to daleko účinnější než kvičící prasátko z porcelánu nebo umělé hmoty.

Pokud nedostatek prostoru v kuchyni nemá na svědomí obezita, ale malé rozměry místnosti, pak vám zrcadlo rovněž pomůže. Kromě toho do místnosti vnese trochu zdravé optimistické nálady.

Sklo je trendy

Nejen zrcadla, ale i ostatní druhy skel jsou nyní velmi moderní. Sklo patří k oblíbeným materiálům, které se používají při výrobě výplní vestavěných skříněk nebo polic.

Pokud si do jídelního koutu pořídíte stůl se skleněnou deskou, můžete získat neobyčejně elegantní zázemí pro stolování. Na desce se však nevyplácí šetřit. Skleněné nábytkové prvky lze dobře sladit s přírodními materiály, zejména s kovem, dřevem, případně kamenem. Ovšem ve společnosti umělého ratanu či plastu mu to rovněž náramně sluší.

V případě, že jste se rozhodli vsadit na skutečné zrcadlo, můžete si vybrat z mnoha zajímavých tvarů (pokud ho hodláte umístit na větší plochu, aby mohl jeho tvar vyniknout), či dekorů (jestliže se chystáte umístit svou skleněnou zrcadlovitou ozdobu do obdélníkovitého prostoru nad pracovní desku mezi horní a spodní skříňky).

Titulní foto: Thinkstockphotos.com