Dnes si povíme recept na zelný džus. Ten má prý mnoho zdravotních účinků. Zelí obsahuje vitaminy C, B6 a K. Mimo to také ohromné množství kyseliny listové, vlákniny a antioxidanty. Zelí má antiseptické vlastnosti a mnozí tvrdí, že funguje i jako prevence rakoviny tlustého střeva.

Jak na džus?

Připravte si jedno středně velké zelí a rozkrojte jej na dvě poloviny. Na výrobu džusu použijete pouze polovinu. Do hrnce dejte teplou vodu, lžíci jablečného octa a ponořte sem zelí. Nechte ho asi 10 minut stát, tím ho očistíte od postřiku.

Poté jej nakrájejte na menší kousky, omyjte ve studené vodě a odšťavněte v odšťavňovači. Pijte jej ideálně hned, maximálně však 4 hodiny od výroby.

Zelný džus nebude sedět každému. Nejenom že má specifickou chuť, ale ani zdravotní účinky nemusí být tak přesvědčivé. Nebojte se ho ale rozhodně zkusit, rozhodně tím nic nezkazíte. A uvidíte, jestli i vy na sobě zpozorujete změny.

Zdroj: alternativnimagazin.cz