Milujete bylinky? Dají se nasušit, zaledovat nebo z nich udělat třeba výborné bylinkové máslo. Hodí se k masu, rybě, zelenině, jen tak na chleba, prostě všude.
Postup je jednoduchý a vlastně i vždy stejný, pouze proměňujete základní ingredience. Necháte máslo změknout a nakrájíte ho na malé kousky. Přendáte ho do vysoké nádoby a pomocí šlehače vyšleháte do máslové pěny. Pak přidáte bylinky a naposledy vyšleháte. Hotovo!
Vyzkoušejte italské máslo s bílým vínem
Připravte si 250 gramů másla, 40 ml suchého bílého vína, jeden stroužek česneku, 2 lžíce oregana a 2 lžíce tymiánu, trochu soli, pepř. Postup je jednoduchý, našleháte máslo, přidáte víno, prolisovaný česnek, najemno nadrcené nebo nasekané bylinky a sůl s pepřem. Vše zašleháte.
Čtěte také
Čtěte také
Deset tipů pro grilování ryb
K rybám se hodí máslo koprové s citronem
Postup je stejný, akorát do 250 gramů másla dejte tři lžíce kopru a dvě lžíce petrželky. Pokud máslo chcete k rybě, perfektní bude i použít šťávu z půlky citronu a případně nastrouhanou kůru. Dobrou chuť!
Zdroj: tchiboblog.cz