Suroviny:

500 g hovězí klížky1 kg brambor3 lžíce oleje3 rajčata2 středně velké cibule2 stroužky česneku1 lžíce mleté sladké paprikypepřsůl

Návod:

Maso nakrájíme na menší kousky. Na oleji osmažíme dorůžova jemně nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, česnek utřený se solí a maso. Společně chvíli opékáme, potom mírně podlijeme teplou vodou vždy, když se tuk odděluje od šťávy. K poloměkkému masu přidáme na kolečka nakrájená a oloupaná rajčata a pepř. Dusíme velmi zvolna. Až začne maso měknout, přidáme na kostky nakrájené a oloupané brambory (případně na nudličky nakrájený paprikový lusk) a zalijeme je potřebným množstvím vody. Když se brambory v guláši uvaří, několik jich vidličkou rozmačkáme o stěnu nádoby. Promícháme a podáváme v miskách nebo polévkových talířích.