Nestíháte? O důvod víc, abyste si domů dopřáli některou z forem wellness. Díky němu totiž získáte nenahraditelnou komoditu – podmínky pro relax. Napětí a stres velice dobře rozpouští voda, sauna a pára posilují imunitu a dýchací systém. Ještě přidejte aromaterapii, chromoterapii či muzikoterapii a uvidíte, že se za pár týdnů budete cítit lépe.

Chcete vidět absolutní wellness luxus? Inspirujte se:

Zdroj: Youtube

Sprchování jako zážitek

Máte-li doma sprchový kout, stačí vyměnit obyčejnou sprchovou hlavici za sofistikovanější, která disponuje více vodními režimy. Kromě klasického proudu může jít o jemné perlení, tropický déšť, masážní proud, jejich kombinace… Nové hlavice sprch nabízejí spoustu možností, abyste ze sebe spláchli náročný den. Některé ruční sprchy mají nastavitelný průtok vody – když se smísí se vzduchem, neproteče jí tolik. Velký efekt slibují i hlavové sprchy, samostatné, nebo jako součást sprchového setu. Přidat lze rovněž boční proudy, ty se instalují do stěny.

Stropní sprcha Grohe Rainshower řady F poskytuje uklidňující spršku, která vás zahalí jako jemný letní déšť. Kombinovat ji můžete s dalšími doplňky, například s bočními proudy, chromoterapií, muzikoterapií... Cena stropní sprchy 68 498 Kč. www.sanitino.cz

Koupelnu můžete vybavit také sprchovým panelem. Opět jsou různé, ale zpravidla nabízejí proud vody z větší hlavové sprchy včetně efektu vodopádu a dále z několika trysek na těle panelu. Ruční sprcha je automatickou součástí. Jednotlivé prvky lze kombinovat, nebo využít jen některý, přizpůsobíte si také intenzitu proudu.

Dokonale

Dokonale

Boom bazénů na zahradě stále nekončí, ale kdo se chce koupat celoročně, může si nechat vyprojektovat bazén, zpravidla zabudovaný v přízemí či v suterénu. V některých případech ho lze realizovat rovněž dodatečně, jindy se stavbou domu. To už se však bavíme o opravdovém luxusu, což platí i pro takzvané swim spa neboli bazén s protiproudem kombinovaný s vířivkou.

Hurá do vany

Nejen do sprchového koutu se přidává chromoterapie, tu můžete využít také ve vaně a samozřejmě i jinde. Stejně jako muzikoterapii. V nejjednodušší podobě poslouží přenosný voděodolný reproduktor, který se dá připojit k přehrávači hudby. Ovšem některé vany lze opatřit audiosystémem tak, že samotná vana funguje jako reproduktor. K příjemné relaxaci přispívá také její tvar.

V nabídce koupelnových studií běžně bývají hydromasážní vany. Podle toho, jakými tryskami jsou vybavené, poskytnou jemnější air masáž, intenzivní proudy nebo jejich kombinaci.

Abyste si koupel užili skutečně v klidu, položte na vanu praktickou polici. Pojme hygienické nezbytnosti a třeba i šálek s kávou či zapálenou svíčku, rovněž může být doplněná stojanem na knihu. www.westwingnow.cz


Příště se podíváme na to, jak se dělá wellness s vířivkou nebo saunou, a to nejen v koupelně, někde mimo dům, ale třeba i v ložnici!

Tento

Tento článek jsme mohli najít v časopisu Dům&Zahrada 12/22.