Pořízením odsavače lze předejít především nežádoucím pachům z kuchyně. V poslední době se ale z těchto pomocníků stávají dominanty kuchyní, které stále více podléhají moderním trendům.

Franke, tradiční výrobce kuchyňských dřezů, baterií a sorterů odpadu, nabízí ve svém sortimentu i široký výběr odsavačů par a v tomto roce přichází s několika modely, které se opravdu stanou dominantou vaší kuchyně.

Jedním z nich je právě ostrůvkový lustr-odsavač GLARE s označením FGR 5007 I XS/Glass s jedinečným designem, který zaručeně splňuje jeden z nynějších trendů, tj. osvětlení nejen prostoru kolem vaření, ale i celého interiéru. Delším stisknutím tlačítka na dotykovém ovládání se rozsvítí všechny 4 plochy, které lze snadno přepnout i na tlumené světlo.

Odsavač pracuje na principu štěrbinového odsávání, kdy štěrbiny urychlují proudění vzduchu, a zaručují tak velmi vysokou efektivitu odsávání par z vaření. Funkce trvalého odvětrávání, tzv. „24“, zajišťuje každou hodinu vždy po dobu 10 minut výměnu vzduchu v místnosti, fungující na principu samospuštění na rychlostní stupeň 1. K odsavači je možné dokoupit i dálkové ovládání pro jeho pohodlnější obsluhu. V prodeji od dubna 2009 za cenu 39.627,- Kč.

Další typ odsavače, který Franke nabízí, je komínový odsavač ACTIVE KITCHEN s označením FAK 907 XS s elegantním plochým designem, který díky své konstrukci poskytuje volný prostor pro hlavu a umožňuje pohodlnější vaření. Halogenové žárovky, umístěné v horní liště odsavače, slouží ke stropnímu osvětlení a vytvoření světelné stěny, osvětlující celý prostor vaření, stejně jako je tomu u předchozího odsavače.

Štěrbinové odsávání zaručuje maximální možné odsátí par a ukazatel nasycení filtru poskytuje zákazníkům informace o nutnosti výměny, a udržuje tak stále stejný výkon odsavače. Pro menší kuchyně se tento model vyrábí v šířce 60 cm pod označením FAK 607 XS. K dostání za cenu FAK 907 XS Kč 29.988,- a FAK 607 XS Kč 26.299,-.

Franke. Pro kuchyně bez kompromisů.