Architekti ze studia Hames Sharley dostali za úkol zcela přetvořit koncept bydlení pro seniory. Ne evolucí, ale revolucí. Na hraně oceánu tak vyrostl domov pro nejstarší, který nabízí komplexní služby v nejmodernějším designu.

Waterfront Cottesloe nabízí širokou škálu ubytování. Například je tu dvacet luxusních apartmánů pro samostatné lidi, ale i 128 menších apartmánů pro lidi s nutnou vysokou péčí. Každý kousek velkého domu byl rozvažován tak, aby přesně plnil svou funkci, aby co nejméně působil potíže starým lidem a byl uživatelsky přívětivý pro ně i pečovatele. Paleta materiálů, inspirovaná identitou domů v Cottesloe, čerpá z bohatých modrých odstínů Indického oceánu, temně oranžové a růžové barvy západu slunce, najdeme zde vlnící se vlny, sluncem vybělené dřevo a původní zeleň. Tyto prvky se spojují a vytvářejí neformální a intimní prostředí, které je plné světla a klidné pohody.

Vybavení domu je samozřejmě pohodlné a funkční. Žádné ostré a nebezpečné hrany, potřebám seniorů jsou uzpůsobeny ovládací i navigační prvky.

V další fázi bude brzy přidáno dalších 56 samostatných jednotek spolu s řadou zařízení pro širší komunitu, včetně kavárny, uměleckého či lékařského centra a komunitních zařízení pro setkávání.

  • Jméno projektu: Waterfront Cottesloe
  • Architekt: Hames Sharley
  • Lokace: Cottelsoe, Austrálie
  • Foto: Jody D'Arcy
  • Zdroj: Hames Sharley