Ovšem rekonstrukce neprobíhala, tak jako v mnoha jiných případech, ideálně, protože majitelé byli nuceni se do domu nastěhovat ještě před jejím dokončením. Již zpočátku však měli jasno, co bude nutné opravit či změnit. „Určitě jsme chtěli na chodbě dřevěnou podlahu a schodiště obložit dřevem, to jsme věděli hned, jak jsme ten dům viděli,“ říká paní domu a pokračuje: „A díky tomu, že původní obývák byl opravdu malý, jsme se rozhodli spojit ho se sousední ložnicí, tu jsme přesunuli do patra.“ Časově nejnáročnější bylo dorovnání podlah v těchto dvou místnostech, protože mezi nimi byl výrazný výškový rozdíl, a protože byly všechny podlahy v přízemí opotřebované, bylo nutné položit i novou krytinu. „Na rekonstrukci jsme měli velmi málo času, ještě dva dny předtím, než jsme se stěhovali, stála v obýváku míchačka.“

Dům působí díky použitému dřevu a celkovému ladění do teplých barevných odstínů velmi příjemným dojmem. „Podlahu v pokoji máme dřevěnou,“ říká majitel domu a pokračuje: „Měli jsme ji již v původním bytě a byli jsme s ní velmi spokojení, tak jsme se pro podobnou rozhodli i tady. Na schodech a chodbách máme prkennou podlahu.“ Příjemným doplňkem vybavení obývacího pokoje je krb. „Dům vytápíme plynem, ale protože jsme chtěli využít komín, a také se rádi díváme do ohně, dali jsme sem nejdříve jen krbová kamna. Asi po roce jsme ale zjistili, že ta vytopí jen obývák a kuchyni, ale místnosti v podkroví ne, tak jsme si pořídili krb a teplým vzduchem rozváděným průduchy vytápíme kromě chodeb celý dům.“

Do domu se vchází po několika schodech, vstupní dveře vedou do zádveří, z něhož se vchází do chodby. V ní je hned na kraji po levé straně situována pracovna pána domu, vpravo jsou umístěny schody do podkroví. „Hned zpočátku jsme věděli, že manželova pracovna bude v místnosti hned za zádveřím, je tak zajištěno soukromí klientů i rodiny.“ V ústí chodby jsou dveře do obývacího pokoje a do kuchyně, po pravé straně je koupelna a WC.

V podkroví je hostinský pokoj, ložnice, dětský pokoj a druhá koupelna, po stranách dětského pokoje jsou malé půdičky, kde jsou uloženy sezonní a sportovní věci. Část tohoto podlaží je vyhrazena pro úklid – je zde technická pracovna paní domu pro žehlení a ukládání věcí, a také úklidová místnost s pračkou.

„Dispozice nám hned zpočátku perfektně vyhovovaly, dům nám poskytl vše, co jsme dříve potřebovali a neměli. Zařízení jsme ale promyšlené neměli, vznikalo metodou pokusů – pomáhali jsme si nákresy místností, v nichž jsme posunovali papírovými kusy nábytku a různě ho umisťovali. A v reálu jsme měli v obýváku nábytek uprostřed a snažili se ho umístit co nejlépe a nejpraktičtěji.“ V obývacím pokoji jsou vystavené panenky a je zde i hodně květin – obojí je zálibou paní domu.