Netoužíte po ničem jiném než celý víkend věnovat záhonkům, rozvážným tempem natírat plot nebo trpělivě nahazovat omítku? Chalupaření je zasloužená relaxace, netřeba si přidělávat zbytečnou práci. Víte, že bavlněné povlečení v provedení jersey nevyžaduje žehlení? To samé platí pro krepovou variantu. I na chalupě si dopřejte kvalitní přírodní materiály. Jsou příjemné, a navíc mají skvělou vlastnost – odvádějí vlhkost. Skvělou volbou je také damaškové povlečení, které se pyšní nadčasovou elegancí a dlouhou životností. S citem vybraný textilní vzor dokáže podtrhnout rustikální atmosféru, rozzářit místnost s nedostatkem denního světla i doladit venkovský styl interiéru.

Česká klasika

Kolekce bavlněného povlečení s motivy kreseb od Josefa Lady je pro stylové chalupaření jako stvořená. Česká klasika našim domovům prostě sluší! „Máme velkou radost z toho, že můžeme zákazníkům a zákaznicím nabídnout produkt, který je zároveň i naší srdcovou záležitostí. Ohlasy na povlečení s motivy kreseb Josefa Lady jsou velice pozitivní. Nabídku jsme postupně rozšířili a sestavili tak, aby mohla být součástí interiérů po celý rok,“ říká Kateřina Vařechová, obchodní ředitelka společnosti Matějovský, tradičního českého výrobce ložního povlečení a bytového textilu. Půvabné, typicky černou barvou konturované, ladovské scenérie ožily také na bavlněných povlacích a kuchyňských utěrkách.

Mohlo by vás zajímat: Alfons Mucha u vás doma

Vsaďte na bavlnu i v kuchyni

Pyšní se váš druhý domov kuchyní s kachlovými kamny? Nebo jste do příbytku pozvali modernu? V každém případě si srdce domova zaslouží i kvalitní utěrky. Takové, které vás nebudou dohánět k šílenství tím, že nevsáknou ani kapku vody. A takové, na které bude radost pohledět. Pak vsaďte na přírodní materiál, 100% bavlnu. Syntetiku přes práh nepouštějte. Bavlněné froté, vaflové i kombinované utěrky najdete v pestré kolekci kuchyňského textilu tradiční české značky Matějovský. Když máte jasno o materiálu, zbývá už jen vybrat vzor. S výšivkou, bordurou, s potiskem, pruhované nebo jednobarevné? Na detailu záleží, ale o spokojenost z prožitého času na oblíbeném místě jde úplně nejvíc.

Jakým textilem zútulňujete svoji chalupu vy?