Již od roku 2006 přináší na trh největší český výrobce na poli modulových elektronických přístrojů, firma ELKO EP z Holešova, ideální řešení moderní elektroinstalace jak pro novostavby, rodinné domy, byty, administrativní prodejní prostory, tak i pro rozsáhlé budovy a průmyslové komplexy.

INELS® střeží vaši domácnost!

Integrovaný zabezpečovací systém hlídá nejen pohyb v místnostech, rozbití skla či vloupání, ale také únik plynů, a rozpozná tak včas možnost vzniku požáru. Simulací přítomnosti v domě, pomocí spínání a zhasínání světel, snižuje riziko vloupání do střeženého objektu.

Poskytuje přehled a bezpečí

Díky propojení systému INELS® s počítačem získáte okamžitý přehled nad všemi spotřebiči v domácnosti. Vidíte, kde svítí světlo, jaká je teplota v jednotlivých místnostech, nebo dokonce i pohyb osob v domě. Systém je možné ovládat přes internet nebo PDA, a to z kteréhokoliv místa na světě.

Hlasová jednotka SOPHYNeviditelná ruka vaší domácnosti!

Hlasová jednotka SOPHY umožňuje snímání hlasu. Jakmile rozpozná váš povel, ihned začne vykonávat přednastavené pokyny – deaktivuje alarm, sepne osvětlení a podle světelného senzoru nastaví vhodnou intenzitu osvětlení. Spustí oblíbenou hudbu, televizi jako kulisu a zapne kávovar. Než se usadíte pohodlně na pohovku, INELS® uzamkne příjezdovou bránu a garážová vrata.

Chová se ekonomicky

Se systémem INELS® máte hlavu bez starostí. Je totiž stále v provozu a řídí běh domácnosti podle nastaveného programu. Zajišťuje optimální regulaci vytápěné místnosti, osvětlení, ovládání venkovních rolet, zavlažování zahrady v závislosti na čase, na teplotě okolního osvětlení či počasí. Vhodným nastavením regulace vytápění a osvětlení umožňuje dosáhnout až 30% úspory energií.

Stačí jen dotek

Dotykem ovládacího „touch panelu“ nebo přímo z počítače můžete pomocí programu INELS® Designer and Manager změnit či upravit nastavení všech jednotek a zařízení připojených do systému. Můžete například změnit režim vytápění nebo aktivovat zabezpečení garáže. Získáte tak unikátní přehled téměř o všem, co se děje v domácnosti. Navíc můžete všechny spotřebiče, které jsou součástí systému, ovládat z jediného místa!

Centrální jednotka systému INELS®Srdce a mozek systému

Centrální jednotka je základním prvkem inteligentní elektroinstalace INELS®. Řídí všechny komponenty systému a tvoří dohled nad celým systémem. Centrální jednotka CU2-01M je umístěna v rozvaděči a může být propojena s počítačem nebo ovládaná vzdáleně pomocí internetu nebo GSM brány (SMS zpráv).

INELS® Designer and Manager (IDM)

Jedná se o program, který slouží k vypracování grafického prostředí aplikace. Tvoří komplexní přehled a ovládání všech spotřebičů, které jsou součástí elektroinstalace. IDM umožňuje přiřazení a nastavení různých funkcí jednotlivým ovladačům, přednastavit režim vytápění či ovládání spotřebičů v závislosti na reálném čase, teplotě nebo jiných událostech.

INELS® se přizpůsobuje požadavkům!

V tomto roce byl zásadním způsobem rozšířen systém INELS® směrem k multimediálnímu řešení prostřednictvím systému YATUN. Tento systém, který s INELS® komunikuje prostřednictvím sítě Ethernet, zákazníkovi přispívá především ke zvýšení komfortu a pohodlí.

Rozšířením o YATUN systém INELS® také dokáže přinést:• filmový, hudební, televizní a fotografický archiv,• telefonní ústřednu,• elegantní vizualizaci,• pohodlné ovládání všech technologických součástí domu.

Díky tomuto propojení se systém inteligentní elektroinstalace dostává na novou, vyšší úroveň multimediálního systému - je možné v jakémkoli pokoji přehrávat libovolný film, hudbu, televizní kanál či nahraný televizní pořad. Z jakékoli místnosti je pomocí vestavěných či přenosných dotykových panelů možné ovládat celý dům pomocí ovládacího rozhraní na televizi a také z mobilního telefonu či běžného PC. Systém YATUN je založen na robustní centralizované architektuře a prověřené stabilitě a bezpečnosti systému Linux. K ovládání součástí domu je použit jako podřízený systém INELS®, jehož nepřeberné množství možností ovládání jsou popsány výše v článku.Pro pohodlné telefonování je součástí systému YATUN také telefonní ústředna. Ta umožňuje přijímat hovory na televizi, ať již z jiných místností v domě, vnějších interkomů či běžných telefonních linek.

Díky připojení na zabezpečovací ústřednu má systém YATUN informace o poplachu v domě a dokáže na něj reagovat - zavolá majiteli domu a umí přepojit jeho hlas na reproduktory v domě. Také je možné si na mobilním telefonu prohlédnout obraz z kamery.

Více informací naleznete na http://www.inels.cz