V rámci programu Zelená úsporám je podporována instalace solárně-termických kolektorů na rodinné a bytové domy, a to jak pouze pro ohřev teplé vody, tak také na přitápění. Ideální řešení pro solární ohřev vody v současnosti nabízí Dražická řada smaltovaných nepřímotopných ohřívačů pro solární systémy.

Modely OKC 300 /SOLAR SET jsou speciálně upravené ohřívače vody určené pro zapojení do solárních systémů. Standardně jsou vybaveny čerpadlovou jednotkou Oventrop Regusol 130 a řídicí jednotkou ESR 21 pro ovládání solárního okruhu. Na zakázku lze řídicí jednotku zaměnit za typ UVR 61 pro ovládání solárního okruhu, okruhu vytápění a přídavného tělesa. Ohřívače mají i cirkulační otvor. Dohřev vody může být prováděn elektrickým topným tělesem (model OKC 300 NTR/SOLAR SET) nebo kombinací elektrického dohřevu a dohřevu kotlem (model OKC 300 NTRR/SOLAR SET).

Dražické ohřívače vody SOLAR SET představují spojení zkušeností tradičního českého výrobce ohřívačů vody s moderními technologiemi a trendy v oblasti ohřevu vody. Bližší informace o nabízeném sortimentu včetně technických parametrů a provozně montážních předpisů najdete na stránkách výrobce www.dzd.cz.