Dobrý den, samozřejmě, že stavebně je tu problém pouze v kotvení. Samotné stavební pouzdro a dveře s podlahovým topením nepřijdou do styku. Pod pouzdrem asi vytápění dělat nebudete a protahovat hadice budete patrně pouze mezi dveřmi. Tam ovšem je drobný detail, který by mohl udělat problémy.

Ve spodní části se u posuvného křídla a případně i fixní příčky využívá takzvaný vodicí trn, který vede posuvné křídlo při otevírání a zavírání dveří. Není tedy třeba využívat další viditelné kotvicí lišty, takže zůstává zachován čistý vzhled minimalistického provedení. „Vodicí trn se usadí na podlahu a jednoduše přišroubuje do hloubky 3 cm. Je proto třeba dát pozor na případné podlahové topení, aby nedošlo k jeho provrtání,“ upozorňuje Petr Paksi z JAP FUTURE. Samotné podlahové topení spolehlivou funkčnost dveří nijak neovlivňuje, a není tedy třeba se obávat například vlivu tepla.

Proto při pokládce topení netahejte hadice hned u zdi, ale nechte zde mezeru. Pak budete mít jistotu, že se do něj nestrefíte.

Pokud by někdo (kromě čtenáře) hodlal vkládat elektrické podlahové topení, i zde je zapotřebí dbát na tuto stavební mezeru, což je především u tenkých foliových druhů problematičtější.