Z letiště Cagliari-Elmas je to na Capo – Spartivento pouhou hodinu jízdy. Ale nemůžete se sem prostě jen tak vydat vlastním nebo půjčeným autem. Vjezd je sem zakázán. Mohou sem pouze automobily se zvláštním povolením, které vás přivezou i odvezou.

Maják byl přestavěn na velmi malý hotel se šesti pokoji. Poskytuje tak nebývalé soukromí i právě díky tomu, že jde o chráněné území, kde se nevyskytují davy turistů. Z oken pokojů nebo z nekonečného bazénu je nádherný výhled na moře směrem k africkým břehům. Součástí hotelu je i terasa o rozloze 700 m² nebo velká středomořská zahrada s plodinami typickými pro tento ostrov.

Interiér majáku je zařízen luxusně i velmi obyčejně. Luxusní rám zrcadla ano. Stejně tak i zajímavý svícen, starý nábytek. Vše ale ostře kontrastuje s holými stěnami s bílými štuky nebo dokonce s režnými cihlami.

Hotel je možné obývat celoročně. Vychutnáte si tak fantastickou polohu budovy postavené holandskými staviteli, která je na tak strategickém místě, že kdokoli se během staletí objevil na Sardinii, založil na tomto místě vojenskou posádku, která kontrolovala opravdu velkou část ostrova a hlavně moře.

Související články