Dřevo dá především místnosti teplo. Můžete mít koupelnu zařízenou jako z desénového salónu, ale když tu bude dřevo, bude to vypadat hned tepleji.

ČTĚTE TAKÉ:

Dřevěná předložka k vaně nebude studit, a přitom není třeba ji prát. Jen musíte dbát na několik základních rad. Pro ty, kteří chtějí hlavně vizuální nápady, tu máme fotogalerii s tím, jak krásně dřevo v koupelnách vypadá.

  1. Dřevo v koupelně musí být dobře odvětrávané. Skříňky nesmí být přitisklé ke zdi. Musí za nimi proudit vzduch.
  2. Pokud váháte, zda je vaše koupelna dobře odvětrávaná, raději než po dřevu sáhněte po dýze. Ta má lepší vlastnosti ve vlhku. Dřevo příliš pracuje.
  3. Když už se k dřevu odhodláte, musí být naimpregnováno moderními postupy. Vlhkem pracuje a chytá plísně. Skutečné dřevo do koupelny tak stojí kvůli těmto postupům mnohem víc než jakákoli dýhová deska.
  4. Jak poznáte, že je koupelna dobře větraná? Musí splňovat tři zásadní faktory – mít přirozené odvětrání oknem, odvětrání nuceným odtahem, nesmí se v ní dlouho udržovat vlhkost třeba sušením prádla.
  5. Dřevo je třeba impregnovat a lakovat každých několik let. I když je dřevo nalakováno dobře, během života se v laku objevují v povrchu malé trhlinky. Ty je třeba zacelovat, jinak dřevo nevydrží.