Dušičková atmosféra je sice trochu strašidelná, ale zároveň v sobě nese něco magického. Navodit si ji můžeme i doma. Pokud jste si už interiér ozdobili podzimními dekoracemi z přírodních surovin, máte vhodný základ. Pohrát si můžete i s halloweenskými motivy, jako jsou dýně či různé hororové prvky. Nemusejí to být přitom žádní nevkusní strašáci, postačí klidně holá černá větvička ve váze naplněné drobnými okrasnými dýněmi.

Protože se o Dušičkách díváme do minulosti, čarovnou atmosféru pomohou navodit drobnosti, z kterých dýchá historie: staré lucerničky, kovové svícny, ozdobná šperkovnice po babičce... se všemi těmito předměty si budete doma připadat jako ve strašidelném hradu. A možná se už začnete trochu bát...

Tím stěžejním kouzlem je však osvětlení. Velký efekt samozřejmě vytvoří zapálené svíčky, ale zdaleka to nebudou jen ony, protože u všech nemůžete pořád stát a hlídat, aby od nich nechytly záclony. Svíčku si proto klidně zapalte jen na stole, kde sedíte. Ostatní osvětlení svěřte šikovně umístěným lampičkám, které budou osvětlovat strašidelné dekorace nebo ponurý kout u knihovny.

Celou scénu efektivně doplní hladké plochy zrcadel, skleněných a kovových dekorací nebo skleniček na víno, od kterých se bude světlo magicky odrážet. Máte-li rádi vonné oleje, atmosféru dotáhněte k dokonalosti například vůní eukalyptu nebo cedrového dřeva.