Přes údolí Calamuchita vedla původně cesta. Ovšem když údolí zalilo jezero, silnice zanikla a i cesta přestala existovat. Její průchod eukalyptovým lesem však postupně obnovovala a zaplavovala eroze. Zcela viditelný zářez pak využili ke stavbě pavilonu projektanti v Alarciaferrer Arquitectos.

Celá oblast je oblíbeným rekreačním místem a tato stavba má zvýšit atraktivitu. Jde vlastně o jakýsi pavilon setkávání, který má nezaměnitelný charakter a genius loci. Postavený je jako most nad bývalou cestou, kterou eroze změnila v široké koryto vedoucí do jezera.

Architekti jen navrhli betonové stěny tvarující celé koryto tak, aby vytvářely podporu pro celý pavilon, přístup je po horní straně obložené prkny z bednění, dotvořili tak to, co příroda začala. Přes betonové stěny napříč pak položili kovový skelet, ze kterého je postavený celý pavilon. Uvnitř nechybí kuchyňka i toaleta.

Všechny strany budovy jsou pak prosklené. Ohromná okna umožňují neskutečné výhledy, které nikdy neomrzí. Slunce neustále mění stínohru v eukalyptovém lese, jezero uklidňuje, a když prší, bývalá cesta se promění v potok.

  • Projekt: Pabellon Puente
  • Podlahová plocha: 85 m2
  • Foto: Alarciaferrer Arquitectos
  • Autor a zdroj: Alarciaferrer Arquitectos