Měšťanský dům v populárním West Endu, tedy luxusní čtvrti Londýna, na předměstí Chiswicku se může pochlubit nádhernými výhledy na řeku. Zde žil slavný britský malíř Jeff Hoare, který tu bydlel 60 let až do své smrti v loňském roce. Dožil se krásného věku 96 let.

Hoare proslul tím, že své obrazy chodil namáčet do Temže, aby získaly specifický rozpitý efekt barev. Díla namalovaná akrylem na plátně ve vodě dosahovala rozmazaného účinku, pro který jsou jeho obrazy tak jedinečné. Velmi často maloval na svých obrazech motivy moře, ale v pozdějších letech přešel na motivy života na řece, kterou pozoroval ze svého pozemku.

Dům, zvaný Mucklowe, byl postaven v roce 1790 a původně zabíral menší pozemek. Sousední pozemek k němu byl připojen později, kolem 20. let minulého století. Ve třicátých letech nemovitost koupil Hoarův tchán. Malíř a jeho manželka Elizabeth Jane Lloyd, také umělkyně, potom dům zdědili právě asi před šedesáti lety.

Malířův syn Trim Hahn řekl médiím: „Můj otec byl velmi avantgardní umělec, jehož tvorba byla zvláště přijata v USA. Mnoho lidí, kteří chodili po Strandu okolo, si na něj bude pamatovat z posledních několika let, protože maloval na předních schodech u domu. To už byl příliš starý, aby cestoval k moři kvůli svým dílům."

Tato nemovitost se může pochlubit 255 čtverečními metry obytné plochy, se dvěma halami, kuchyní spojenou s jídelnou, čtyřmi ložnicemi a dvěma koupelnami. K dispozici je také suterén, který Hoare používal jako umělecké studio, a další přijímací místnost. Má také dvougaráž a zahradu ve dvoře.

Francis Stickney z agentury Riverhomes řekl o domu: „Vzdálenost mezi domem a řekou je tak malá, že když se podíváte z okna některých pokojů, máte pocit, jako byste byli přímo na vodě. Na rozdíl od mnoha domů u řeky, které mají před pozemkem silnici, kudy proudí auta, tady je to jen kousek chodníku před domem, takže se musíte jen obávat chodců. Je to tu velmi mírumilovné.

Protože mnoho domů zde u řeky stavěli stavitelé lodí pro své rodiny, věděli o vodě všechno a jak domy stavět, aby to bylo bezpečné. Domy jsou postaveny mnohem výše nad úrovní vody, takže ta vůbec nezasahuje do základů staveb.

Je to krásný úsek řeky, má velmi vesnickou atmosféru. Bydlet zde je jako bydlet na venkově, se specifickou atmosférou a životním stylem. Existuje pouze asi 300 nemovitostí, které mají tento výhled, takže je to pro zájemce velmi vzácná příležitost."