Foto: Casey Dunn; James D. LaRueArchitects Autor: Oficiální zdroj Foto: Casey Dunn; James D. LaRueArchitectsAutor: Oficiální zdroj

Před architekty z texaského studia James D. LaRue Architects, které tento neobyčejný rodinný dům navrhlo, stála velká výzva - tou bylo nezvyklé umístění stavební parcely přímo na vrcholu příkrého kopce. Právě na tomto vyvýšeném místě s překrásným výhledem na město Austin se majitelé domu rozhodli postavit svůj domov.

Skvostný výhled ze všech pokojů

Umístění pozemku bylo sice výzvou, ale zároveň poměrně rychle rozhodlo o celkovém vzhledu samotného domu. Volba materiálů i rozmístění jednotlivých pokojů bylo dáno právě neopakovatelným výhledem, z něhož se architekti snažili vytěžit co nejvíc.

ČTĚTE TAKÉ:

Stavba je podlouhlá a po obou delších stranách dostatečně prosklená. Z kuchyně, multifunkční společenské místnosti a z luxusní obytné terasy (kde nechybí krb ani plazmová televize) je neskutečně krásný rozhled na město i na zalesněné kopcovité údolí.

Na detailu záleží

Foto: Casey Dunn; James D. LaRueArchitects Autor: Oficiální zdroj Foto: Casey Dunn; James D. LaRueArchitectsAutor: Oficiální zdroj

Také zařízení interiérů se snaží o propojení všech nároků na moderní styl bydlení s přírodou v okolí. Velká část pokojů sází na bílou výmalbu, kterou kombinuje s tmavým dřevem, výrazným nábytkem a odvážnějšími doplňky, s nimiž to ovšem nepřehání. Je znát, že interiérový designér si pohrál s detaily, jež vnitřní prostory domu nenechávají upadnout do nudného stereotypu, a přitom si drží jeden styl, který prostor sjednocuje.

Zdroj: James D. LaRue Architects

Foto: Casey Dunn