Rovinatý pozemek s již existující stavbou je základem pro nový dům, který navrhlo studio Mooza. Důvod nové stavby je samozřejmý – šestičlenná rodina potřebuje skutečně větší bydlení, než má dnes. A tak se rozhodla pro rozsáhlou investici. A když už jednou upravovat, opravovat a stavět, tak pořádně.

Nový dům je navržený jako dvoupodlažní s pultovou střechou s plechovou střešní krytinou. Na jižní straně je připojený krytý vstup, na který navazuje veranda a dále hobby domek s věží. Ta je nespornou dominantou celého návrhu. Ale jak jinak poskytnout rozhled tam, kde není kopec a svah? Pro čtyři děti to bude určitě nejoblíbenější místo.

V prvním podlaží domu je společenský obytný prostor doplněný ložnicí rodičů, pokojem pro hosty nebo pracovnou. Také je zde hygienické a technické zázemí.

Ve druhém podlaží jsou čtyři samostatné pokoje, koupelna, šatny a herna či studovna.

V hobby domku je truhlářská dílna a sklad na zahradní náčiní. Domek může být zateplen, ale také nemusí, podle toho, zda se majitelé rozhodnou jej vytápět, či nikoliv.

Konstrukce domu je zděná s kontaktním zateplením, kde první patro je omítnuté a druhé má obložení dřevem. Veranda a kryté parkovací stání jsou dřevěné konstrukce kryté polykarbonátovými šablonami.

Mooza Architecture

Studio Mooza Architecture jsme založili v roce 2013 na základě předchozí spolupráce a vzájemného porozumění. Původní duo Petra a Klára doplnili Štěpán s Markétou. Rozdílnost našich povah a přístupu paradoxně podporuje harmonii našich návrhů.

Nabízíme komplexní služby na poli architektury a designu od prvotních konceptů až po realizaci. Ručíme za osobní a nápaditý přístup. Dotáhnout projekt do konce vám pomůžeme klidně i vlastníma rukama! Podle hesla: Návrhy vám udělá každý, ale s námi vás políbí Mooza.

DALŠÍ PROJEKT STUDIA MOOZA NAJDETE V ČASOPISU DŮM&ZAHRADA 3/17. Objednat lze samostatné číslo nebo získat předplatné, a to přes e-mail: predplatne-casopisu@vlmedia.cz, online na Předplatné časopisů nebo telefonicky: 272 015 015. Je tu možnost i elektronického předplatného pro vaše mobilní telefony, počítače či tablety.