Corian se nejprve vyráběl jako vysoce funkční materiál pro povrchové řešení kuchyní a koupelen, ale postupně se stal nejznámější světovou značkou prvotřídních povrchových materiálů pro oblast designu, architektury a nábytkářství. Namátkou jmenujme jeho využití od kuchyní po osvětlení, od koupelen po pláště budov, od sedacích souprav po domácí automatizaci, od radiátorů po dotykové ovládací panely, od stolů po nábytkové a módní doplňky a podobně.

Jenže stále nepatří mezi „levné“ materiály. Udělat si z něj desku do kuchyně, ano, to je ještě únosná volba. Stejně tak i díly do koupelny apod. Ale to, co vám představujeme dnes, je cenově někde jinde. Z Corianu se ve vile Lagoon Paradise na ostrovech sv. Martina a Bartoloměje udělalo téměř vše.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT:

Čtyři pokoje s vlastními koupelnami, prostorný obývací pokoj, nádherná kuchyň s výhledem na lagunu, jídelna, ale také bazén, který je od laguny vzdálen pouze 5 m. Vše (nábytek, sprchy, stoly atd.) bylo navrženo a vyrobeno z DuPont Corianu s cílem dosáhnout maximálního komfortu a prestižního designu.

Tento materiál pokrývá dokonce i schodiště vedoucí do prvního poschodí a to se díky němu velmi snadno udržuje čisté. Pro docílení vizuální jednoty prostoru kuchyně a obývacího pokoje, které jsou navzájem propojeny, byla z DuPont Corianu vyrobena také pracovní deska, dřez i všechny dveře vestavěných skříní a zásuvek. V koupelnách je z Corianu zhotovena sprchová vanička, stěny sprchy stejně jako umyvadlo a koupelnový nábytek.

Nejen krása a čistý vzhled, ale také praktické důvody byly rozhodující pro použití tohoto materiálu. Jsou jimi především jeho stálost, odolnost a nenáročnost na údržbu.

Opravdový mistrovský kousek představuje bazén z Corianu, který je prvním svého druhu. Vzhledem k minimálním změnám teplot není jeho používání v průběhu ročních období nijak omezeno.