Dočtete se

Prázdninami už nás letos nikdo nepřekvapí. Už jsme jedny měli. Natrénováno máme, přípravy v úpravách domů, chat a zahrad jsou provedeny. Tak vzhůru na dodělání restů!

Červenec je ideální na to, abychom vyrazili na dovolenou. Tam se hodí náš časopis k tomu, abyste se nenudili a něco zajímavého si i přečetli. Jenže letošní dovolená často bude jen o chatách, chalupách, penzionech a návštěvách příbuzných a známých. A červenec se také stává chvílí pro stavbu a rekonstrukci. A k tomu se náš časopis také hodí. No vezměte si třeba tohle sedmé číslo roku 2020. Máme tu například zajímavý článek od našeho architekta Rampicha. Ten se zamýšlí nad dobrou dispozicí rodinných domů. To je základ. Jenže často je výsledek hodně tristní. Jak to má správně být? To vám svým typickým jazykem právě tento oblíbený autor předestírá.

Pokud budete měnit okna, pak tu máme článek o zajímavých detailech a novinkách u oken. Je zajímavé, jak svižně se pohybuje technologie v tomhle zdánlivě nudném a nechybném trhu. To, co se dříve vydávalo za špičkový produkt, by dnes nedalo ani na základ. Hlavně se objevují speciality, které třeba dokážou vyvětrat, neztratit teplo a to vše při zavřeném okně. Nebo dvojsklo je dnes už v podstatě přežitek – objevují se čtyřskla s meziprostorem pro žaluzii, která tak je chráněná, nepráší se na ní a horko neprostupuje do interiéru.

Tak chytré!

Chytřejší nejsou jen okna, ale i ledacos jiného. Třeba takové ledničky. Dokážou vám dnes nejen vychladit víno, ale mrazák můžou podle potřeby změnit na ledničku a naopak, ukážou vám na displeji sms zprávu, kontrolují, zda je uvnitř dost mléka…

Nebo takové postele. Abyste se dobře vyspali, můžete ležet na válendě nebo na luxusní posteli s nebesy. To důležité totiž někde jinde – v pořádné matraci, která dobře podrží záda, ramena, hlavu…

Zahradní inspirace

Pokud ale máte chuť na trochu zahradní inspirace, pak nalistujte právě část, která se zahradě věnuje. Začíná už tradičně seriálem o ekologii a tady bychom chtěli upozornit na téma, které je dost kontroverzní. Má se tráva sekat? Jak často? Co takhle z ní nedělat porost hlavy amerického astronauta a nechat jí trochu vyrůst?

Pokud chcete trochu snazší čtení a pohodovější chvilky nabízí článek o vaření a jídle na zahradě. Tentokrát jsme se nezaměřili jen na grily sedačky… Tenhle článek je komplexní. Najdete tu nápady na příbory, grily, čištění, lampy, ale třeba i na odpuzovače hmyzu.

A pro ty, kteří chtějí spousty nápadů, tu máme jak klasické návštěvy, tak i třeba návrh malé, ale romantické zahrady.

Tak krásné chvíle s naším časopisem. Užijte si je i prázdniny a za měsíc zase „na počtenou“.

Objednat lze samostatné číslo nebo získat předplatné

Stáhnout si svůj oblíbený časopis můžete i v elektronické podobě

  • Váš oblíbený časopis si můžete číst ihned a bez stahování
  • Jednoduše získáte okamžitý online přístup k aktuálním verzím nebo archivu
  • Vybrat si můžete jednotlivá vydání nebo předplatné
  • To vše za výhodnější cenu než ve stánku!