Skořápky mají mnoho využití i v domácnosti. Dnes se zaměříme na vaši zahradu. Každý zahrádkář chce zdravé a živené rostliny, o kterých si povídají sousedé široko daleko. Vaječné skořápky vám v tom mohou pomoci.

Použijte je jako hnojivo

Vaječné skořápky jsou bohaté na draslík, vápník a fosfor, což jsou živiny, které jsou pro růst rostlin důležité. Pořádně je vysušte, rozemelte je na prášek a smíchejte s hlínou nebo rozmíchejte ve vodě. Můžete je případně i rozmixovat. Toto hnojivo je skvělé třeba na trávník.

Zdroj: Youtube

S hnojením souvisí další, velmi podobný proces. A to je mulčování. I zde vaječné skořápky přijdou vhod. Pomůžou udržet vlhkost v půdě a sníží riziko rozvoje plevelu.

Než se pustíte do výsadby rajčat, můžete hrst drcených skořápek nasypat do jamky, kam budete rajčata vkládat. Budou skvělým zdrojem vápníku a vy budete mít jistotu, že se rostoucí bylině širokým obloukem vyhne hniloba.

Překážková dráha pro slimáky

Rozptylte je kolem rostlin a slimáci se k vašim rostlinám nedostanou. Nemelte je, pouze je nalámejte, aby byly ostré. Můžete je použít okolo čerstvé zeleniny, na které si slimáci velmi rádi smlsnou, nebo jako obranu před hraboši.

Zdroj: https://magazinzahrada.cz