Svět se o českém designu a architektuře dovídá stále více. A je to i díky těmto třem lidem, kteří naší republiku tak dobře reprezentují:

Eva Jiřičná - Cena Jane Drewové

Pokud bychom hledali nejvýraznější českou osobnost architektury, pak by to byla jednoznačně Eva Jiřičná. Tato architektka je známá po celém světě a zařadila se na opravdovou světovou špičku. Její ocenění se dají počítat na desítky: získala Řád britského impéria, byla zvolena členkou Královské akademie umění a byla uvedena do Americké síně slávy architektury.

Její nejnovější cena Jane Drewové se uděluje pouze ženám, za mimořádný přínos postavení žen v architektuře. Cena nese jméno slavné architektky modernistické školy, která pracovala po celé Zemi. Slavné jsou její stavby z Nigérie, Ghany, ale i Londýna, Singapuru nebo Indie.








Jan Vacek – Red Dot Design Award 2013

Designér Jan Vacek je jedním z návrhářů českého studia kdomážidlibydlí. A právě zde najdete i variabilní systém polic X SYSTEM. Tato multifunkční sestava se skládá ze dvou základních dílů – bočnice a police. A právě speciální koncept a formování polic do atypických pozic zaujal mezinárodní odbornou porotu a přesvědčil ji o své kvalitě. Takže přišla zasloužená odměna – Red Dot, tedy červená tečka, která završuje nejlepší světové práce designerů.