Dřevěná podlaha

Dřevěná podlaha je zajímavá především tím, že není z ořechového dřeva, ale z obyčejných prken, namořených v rámci renovace do atraktivního tmavého odstínu ořech. Její teple hnědý odstín s lehkým nádechem červené vytváří velmi elegantní a pocitově stabilní základ striktně bílé kuchyňské lince. S jejími bílými dvířky efektně kontrastuje a opticky navazuje na tmavší nerezové detaily, digestoř a spotřebiče.

Elegantní vestavba

Ačkoliv kuchyňská linka nezabírá příliš mnoho místa, je řešená velkoryse jako dispozičně otevřená. Objemné vysoké korpusy s vestavěnou lednicí, pečicí troubou a potravinovou skříní jsou vestavěné do sádrokartonového výklenku na míru, kde ve spojení s bílými dvířky působí zcela nenápadně, stejně jako linka s dřezem a varnou deskou vsazená do bočního výklenku. Jediný vizuálně obnažený prvek, pracovní ostrůvek s barovým posezením, je přirozenou dominantou nevelkého prostoru.

DALŠÍ NÁKUPY DO KUCHYNÍ:

Zapuštěné úchytky

Nerezové úchytky zapuštěné do hran dvířek působí velmi elegantně. Jejich linie podtrhují uspořádání linky a vzájemné vztahy jejích jednotlivých částí. Rezonují s hranou digestoře, madlem trouby a rovinou pracovních desek. Jejich efektně půlená hrana opticky uzavírá bílé pracovní desky a efektně je odděluje od bílé plochy čelních dvířek. Kuchyně s ní získala zajímavý detail, který dodává jejím bílým hmotám hloubku.

Černobílé akcenty

Kontrast tmavé podlahy a světlé linky rozvíjí i drobné doplňky: černá vázička, černobílá dvojice talířů a dekorativní plakát na stěně v popředí. Jeho nápis střídající různé fonty respektuje černobílé schéma a současně ho velmi přitažlivým způsobem zjemňuje. Bílý běhoun v kuchyni je díky své barvě nepřehlédnutelný a na tmavé podlaze doslova září. Ačkoliv je hladce tkaný a prací, není příliš praktický - vhodnější bude šedý koberec v barvě plédu na barové židli.

Svítidla

Dvojice bílých lustrů svou barevností a jemnými tvary kuchyni citlivě doplňuje a velmi jí sluší. Utilitární tvary stínidel odvozené z geometrie koule ozvláštňují vsazené difusory, které současně zjemňují jejich velkorysé měřítko. Tvarově svítidla navazují na oblé sedáky barových židlí a dvojici kulatých talířů. Motiv dvojice zde prostřednictvím nádobí, židlí a svítidel působivě graduje a povyšuje lustry na hlavní dekoraci interiéru.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com