Nic proti talířům nebo klasickým podnosům, ale etažéry mají při servírování cukroví speciální kouzlo. A když už vám jeho pečení dalo takovou práci, zaslouží si na sváteční tabuli pořádně vyniknout. Výhodou vícepatrových stojanů je úspora místa na stole – namísto několika kusů nádobí na stole vám stačí jeden. Navíc působí i jako designový kousek, který podtrhne výjimečnost okamžiku.


Jaký vybrat?

Prvním kritériem je v tomto případě určitě vzhled. Vybírejte takový, který se vám opravdu líbí a svým designem zapadne do vašeho interiéru nebo bude ladit se sváteční výzdobou. Promyslete také, zda bude sloužit především o Vánocích – v tomto případě oceníte výrobky s tematickými vánočními motivy.

Pokud ho chcete používat celoročně, vyberte si univerzální model, který bude vypadat dobře při oslavě narozenin, o Velikonocích i na neformálním večírku s přáteli nebo venkovním grilování.

Servírovat na něm můžete prakticky cokoliv – zeleninu, zákusky, koláče, čokoládové pralinky, tapas, klasické chlebíčky, řízečky či snídaňové pečivo. Jakmile ho budete mít doma, můžete ho zapojit do všech svých kulinářských aktivit.

Tradiční variantu představují porcelánové etažéry, pořídit si ale můžete i skleněný, dřevěný nebo nerezový s barevným nástřikem. Při nákupu doporučujeme nespoléhat se pouze na fotky a dobře si zkontrolovat velikost jednotlivých talířů. Někdy může zdání klamat a výsledný produkt může být menší, nebo naopak mnohem větší, než byste si přáli. Pozor také na to, že některé výrobky nejsou vhodné pro mytí v myčce – mohly by se poškodit.

Zdroj: archiv firem, Dům&Zahrada, Temu