Mrazuvzdorný blahokeř trojmý (Clerodendrum Trichotomum) vynikne na zahradě jako okrasný keř přesně v období, kdy jiné rostliny pomalu odkvétají. Bílé květy vykvétají během srpna a září ze zelených kalichů, které se později zbarví do purpurova, v říjnu se otevřou a odhalí sytě modrou bobuli. Zatímco v Asii dorůstá blahokeř trojmý až desetimetrové výšky, u nás zřídka převýší dva metry.

Na půdu blahokeř nijak zvlášť náročný není, poroste v obyčejné živné zahradní zemině bez nutnosti hnojení. Potřebuje ale stanoviště chráněné před letním úpalem a větrem a mírnou půdní vlhkost. V zimě bychom ho měli chránit nastýlkou z listí nebo chvojí, přestože by měl vydržet i mrazy do -17 °C.

Některé druhy blahokeřů lze pěstovat v bytě jako pokojové rostliny. Nejznámější z nich je blahokeř Thomsonové, který pochází z tropických oblastí západní Afriky. Jeho květenství rozkvétají postupně a po opadu červených květů se na rostlině poměrně dlouho drží jejich bílé kalichy. Blahokeř tak zkrášluje vaše obydlí po dobu až několika měsíců v roce.

V době květu potřebuje blahokeř Thomsonové dostatek světla, ale ne přímé horké slunce. Vadí mu suchý vzduch, pomůže rosení a udržování mírné vlhkosti substrátu. Blahokeři prospívá rovněž letnění, na čerstvém vzduchu celkově zesílí. Během zimy je vhodné dopřát mu klid při teplotách mezi 10-15 °C.